Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019

Ήταν η δυσλεξία το μυστικό της μεγαλοφυίας του Leonardo da Vinci;

Ο ερευνητής Dr. Salvatore Mangione, του Thomas Jefferson University, δήλωσε ότι η δυσλεξία είναι πιθανόν ένα από τα πράγματα που έκαναν τον da Vinci τόσο δημιουργικό.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Ψηφιακή διάγνωση της δυσλεξίας από Έλληνες επιστήμονες

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η δυνατότητα να καταγραφούν συγκεκριμένες ποσοτικές μετρήσεις σχετικά με ένα πλήθος παραμέτρων που επηρεάζουν την αναγνωστική ικανότητα.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται νέος τρόπος εντοπισμού της δυσλεξίας στα παιδιά

Σύμφωνα με ερευνητές, η αναπτυξιακή πορεία του όγκου της λευκής ουσίας των παιδιών μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη της ικανότητάς τους να διαβάζουν.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Τα video games βοηθούν τις ικανότητες μάθησης των δυσλεκτικών

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι τα video games μπορεί να είναι πολύτιμα για ανθρώπους με δυσλεξία-βοηθώντας τους να μετατοπίσουν εύκολα την προσοχή τους μεταξύ ακουστικών και οπτικών σημάτων.

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Η δυσλεξία 'φαίνεται' σε απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου

Αμερικανική ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ίχνη σε απεικονιστικές εξετάσεις, που ήδη έχουν παρατηρηθεί σε ενήλικες με την πάθηση.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011

Eye Tracking: πού εστιάζει το μάτι μας;

Η χρήση της νέας τεχνολογίας, που συνίσταται στην καταγραφή των κινήσεων του ματιού σε μια οθόνη με τη χρήση ειδικού ανιχνευτή, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση σύνθετων επιστημονικών προβλημάτων, όπως η δυσλεξία!

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Πρώιμα συμπτώματα δυσλεξίας

Η δυσλεξία είναι δυσκολία στο διάβασμα, που μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας. Ωστόσο, τα αρχικά σημάδια συχνά εμφανίζονται νωρίς στην παιδική ηλικία.