Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021

Σεούλ: Τεστ για Covid-19 σε κατοικίδια

Τα τεστ θα περιορίζονται σε ζώα που έχουν συμπτώματα μετά από επαφή με ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί στον Sars-cov2.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τα κατοικίδια συνδέονται με διατήρηση της ψυχικής υγείας στο lockdown

Βρετανική έρευνα ανακάλυψε οτι η ύπαρξη ενός κατοικίδιου συνδεόταν με διατήρηση καλύτερης ψυχικής υγείας και μείωση της μοναξιάς κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω πανδημίας.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020

Τα κατοικίδια δεν μεταδίδουν τον κοροναϊό

Δεν έχει αναφερθεί και δεν αναμένεται ότι τα κατοικίδια ζώα θα μπορούν να μεταδίδουν τον ιό.

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Η σημασία της στοματικής υγιεινής για τα κατοικίδια

Όταν το ζώο έχει υγιές στόμα, τα δόντια του είναι καθαρά, λεία, λευκά, χωρίς πλάκα, πέτρα, αποχρωματισμούς, ρωγμές ή σπασίματα.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Η έκθεση μωρών σε κατοικίδια μειώνει τις αλλεργίες στο μέλλον

Στοιχεία έρευνας δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερη έκθεση έχουν τα μωρά στα κατοικίδια τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εμφανίσουν αλλεργίες μελλοντικά.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017

Ερευνητές εστιάζουν σε σκύλους για την έρευνα κατά του καρκίνου

Ο καρκίνος είναι μια από τις πιο κοινές νόσους σε ανθρώπους και κατοικίδια, με όγκους στους μαστικούς αδένες να είναι πολύ παρόμοιοι σε ανθρώπους και σκύλους.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Συλλογικό “ναι” στα κατοικίδια

Σε δημοσκόπηση του Ιατρονετ, στο ερώτημα εάν τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων, το 59% απαντούν θετικά τόσο στην ψυχική, όσο και στη σωματική υγεία και το 29% πως συμβάλλουν θετικά στην ψυχική υγεία.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017

Κίνδυνος για τα παιδιά από τα φάρμακα για τα ζώα

Τα φάρμακα για τους ψύλλους και τα χάπια για τα παράσιτα που δίνουν χιλιάδες άνθρωποι στα αγαπημένα τους κατοικίδια, κρύβουν κίνδυνο δηλητηρίασης για τα μικρά παιδιά στο σπίτι, προειδοποιεί νέα αμερικανική έρευνα.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016

Η αγάπη άνευ όρων των ζώων βοηθά ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας

Ερευνητές του University of Manchester υπέδειξαν ότι τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να θεωρούνται κύρια πηγή θποστήριξης όσον αφορά τον έλεγχο μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα κατοικίδια επηρεάζουν θετικά παιδιά με αυτισμό

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η συνύπαρξη παιδιών με αυτισμό, με κατοικίδια, αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και βελτιώνει τις κοινωνικές τους δεξιότητες.