Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018

Ουρολοιμώξεις: Πότε γίνονται επικίνδυνες;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η λοίμωξη προκαλείται από το κολοβακτηρίδιο (e.coli), που υπάρχει στο έντερο των ανθρώπων.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

‘’Ξεχασμένο’’ αντιβιοτικό προσφέρει ελπίδα έναντι των υπερ- ανθεκτικών μικροβίων

Το Octapeptin έδειξε ανώτερη αντιμικροβιακή δραστηριότητα συγκριτικά με το colistin έναντι ανθεκτικών Gram-αρνητικών βακτηρίων σε αρχική, προκλινική δοκιμή.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: Πρώτη ανθεκτική λοίμωξη σε όλα τα αντιβιοτικά

Η 48χρονη γυναίκα από την Πενσιλβάνια μολύνθηκε από σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο φάνηκε να είναι ανθεκτικό ακόμα και στην κολιστίνη.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Βακτήρια βοηθούν στον εντοπισμό καρκίνου που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ

Δυνητικά ωφέλιμο στέλεχος του βακτηρίου E. Coli, συνέβαλε στον εντοπισμό καρκίνου στο ήπαρ ο οποίος είχε εξαπλωθεί εκεί από άλλες περιοχές του οργανισμού, ανέφεραν ερευνητές.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Θανατηφόρα μικρόβια μπορούν να ζήσουν μια εβδομάδα στην καμπίνα των αεροσκαφών

Eρευνητές ανακάλυψαν ότι βακτήρια όπως το MRSA και το E. coli μπορούν να ζήσουν έως μια εβδομάδα σε αεροπλάνα που δεν έχουν καθαριστεί επαρκώς.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Οι σανίδες κοπής ‘’φιλοξενούν’’ ανθεκτικά βακτήρια

Αποτελέσματα έδειξαν ότι ποσοστό 6,5% των σανίδων κοπής σε ελβετικό νοσοκομείο και το 3,5% των οικιακών σανίδων κοπής που χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία πουλερικών ήταν μολυσμένες με ανθεκτικά βακτήρια E. Coli.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Στις πισίνες κολυμπούν και τα E. coli

Νέα έρευνα από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι πριν μπούμε σε μια πισίνα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς καραδοκούν τα βακτήρια E. coli.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Η Lidl Hellas απαντά για τα μολυσμένα κρέατα

Η Lidl Hellas αντικρούει τις μέχρι τώρα αναφορές για τα κατεψυγμένα προϊόντα βοδινού κιμά μολυσμένα με το βακτήριο Escherichia coli.

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Κατάσχεση – καταστροφή 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων από τον ΕΦΕΤ

Κατεψυγμένα προϊόντα κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένο πικάντικο προϊόν κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, βρέθηκαν μολυσμένα με τον ιό e coli.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Επικίνδυνους σπόρους απο Αίγυπτο εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση σπόρων τριγωνέλλας και μίγματος σπόρων, προέλευσης Αιγύπτου, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύτρων που πιθανόν να έχουν επιμολυνθεί από το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli Ο104:Η4.