Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Δερματικά προβλήματα και αντηλιακά: Ποια είναι κατάλληλα για μένα;

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων παθήσεων του δέρματος που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία στον ήλιο είναι η ακμή, η φωτοευαισθησία, ο λύκος, η λεύκη και η ψωρίαση.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018

Τα νανοϋλικά στα καλλυντικά

Η προστασία του δέρματός από τον ήλιο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για περιοριστεί ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Χρόνος κατανάλωσης φαγητού και προστασία του δέρματος από τον ήλιο

H διατήρηση φυσιολογικού προγράμματος φαγητού θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος των σπίλων την άνοιξη;

Στην αρχή της άνοιξης πριν από την έναρξη της έκθεσης του δέρματος στον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας ο έλεγχος των σπίλων. Έχοντας γνώση της υγείας του δέρματος, είναι εφικτή η προστασία του, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Καινοτομία: ''Δεύτερο δέρμα'' λειαίνει προσωρινά τις ρυτίδες

Eρευνητές ανέπτυξαν δεύτερο δέρμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη λείανση των ρυτίδων, την προστασία του δέρματος από βλάβες ή τη χορήγηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007

Έρευνα: Ο καφές σε συνδυασμό με την άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος

Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για την προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα. Ο συνδυασμός άσκησης και νερού με καφεΐνη μείωσε τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα ποντικών που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα.