Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022

Η γενετική μετάλλαξη που αύξησε τους νευρώνες του εγκεφάλου των προγόνων μας [έρευνα]

Τι επισημαίνουν επιστήμονες από δύο ερευνητικά ιδρύματα της Δρέσδης και της Λειψίας σε δημοσίευμά τους στο περιοδικό Science.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Η επίπτωση, τα κλινικά χαρακτηριστικά και η έκβαση ασθενών με εγκεφαλίτιδα σχετιζόμενη με την COVID-19

Παρόλο που η επίπτωση της εγκεφαλίτιδας είναι σχετικά μικρή μεταξύ των ασθενών με νόσο COVID-19, η θνητότητα από αυτήν την επιπλοκή είναι αρκετά υψηλή.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εμβόλιο για την Ιογενή κροτωνογενή εγκεφαλίτιδα

Επί του παρόντος, ο εμβολιασμός TBE έχει προταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για άτομα που ζουν ή ταξιδεύουν σε επικίνδυνες περιοχές.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ψύχωση : Σχέση με αντισώματα που συνδέονται με την εγκεφαλίτιδα

Nέα έρευνα έδειξε ότι ορισμένα αντισώματα είναι παρόντα στο αίμα σημαντικής μειονότητας ανθρώπων που εμφανίζουν πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Ο πρώτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα και στεφανιαία νόσο.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Νεκρός 75χρονος από τον ιό του δυτικού Νείλου

Ένας 75χρονος που νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα στο 'Ιπποκράτειο' της Αθήνας, είναι το πρώτο θύμα του ιού του δυτικού Νείλου.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011

Τρία τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας απο ιό του Δ. Νείλου

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημερώθηκε από το Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών για την εργαστηριακή διάγνωση δύο νέων περιστατικών εγκεφαλίτιδας που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Εγκεφαλίτιδα από κουνούπι στην Καρδίτσα

Αναμένεται συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην Ελλάδα και κατά το τρέχον έτος, ενώ έχουν εμφανιστεί κρούσματα της νόσου και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σάββατο, 07 Αυγούστου 2010

Κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Έντεκα περιστατικά εγκεφαλίτιδας, τα οποία πιθανώς οφείλονται στον 'ιό του Δυτικού Νείλου' εντοπίστηκαν στην κεντρική Μακεδονία.