Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Λήψη βιταμινών είναι πιθανόν να βοηθά ανθρώπους με κυστική ίνωση

Νέα έρευνα εξέτασε αν η συμπλήρωση με υψηλές δόσεις βιταμίνης C θα βοηθούσε ασθενείς να απορροφήσουν καλύτερα τη βιταμίνη E.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022

Μύθος ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D προστατεύουν από την CoViD [μελέτες]

Τι προκύπτει από δύο δημοσιεύσεις Βρετανών και Νορβηγών επιστημόνων στο έγκριτο περιοδικό British Medical Journal.

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

‘Ερευνα: Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με χρόνια φλεγμονή

Η έρευνα εξέτασε γενετικά στοιχεία 294 .970 ανθρώπων και έδειξε σχέση μεταξύ βιταμίνης D και επιπέδων C-αντιδρώσας πρωτείνης-δείκτη φλεγμονής.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι βιταμίνες στην πρόληψη καρδιαγγειακών - καρκίνου [αμερικανική οδηγία]

Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν την πρόταση της αμερικανικής Ειδικής Ομάδας Προληπτικής Ιατρικής (USPSTF).

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Βρετανοί δημιούργησαν ενισχυμένες ντομάτες που αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης D

Επιστήμονες με επικεφαλής την Cathie Martin, δημιούργησαν τη νέα ντομάτα, απενεργοποιώντας ένα από τα γονίδιά της.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Νερό και γάλα είναι τα καλύτερα ''οχήματα'' για την απορρόφηση της βιταμίνης D

Ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πώς απορροφάται καλύτερα η βιταμίνη D.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022

Πώς επηρεάζει η διατροφή την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος

Η ιατρική έρευνα έχει καταδείξει με σαφήνεια ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη ρυτίδωση, την ξηρότητα και τη λέπτυνση του δέρματος.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D εμποδίζουν αυτοάνοσες νόσους

Ερευνα αποκάλυψε ότι δόση 2000 IU βιταμίνης D την ημέρα μειώνει την εμφάνιση αυτοάνοσων νόσων κατά 22 % σε σύγκριση με το placebo.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021

Η έλλειψη βιταμίνης B12 αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι είχαν έλλειψη βιταμίνης B12 είχαν 51% αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης εντός 4 ετών.

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021

Έρευνα: Η βιταμίνη D προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου πριν τα 50

Η πρόσληψη βιταμίνης D (300 IU την ημέρα ή περισσότερο) συνδεόταν με περίπου  50% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο σε μικρότερη ηλικία.