Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022
Πόσο αποτελεσματικές είναι οι βιταμίνες στην πρόληψη καρδιαγγειακών - καρκίνου [αμερικανική οδηγία]Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν την πρόταση της αμερικανικής Ειδικής Ομάδας Προληπτικής Ιατρικής (USPSTF).
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022
Βρετανοί δημιούργησαν ενισχυμένες ντομάτες που αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης DΕπιστήμονες με επικεφαλής την Cathie Martin, δημιούργησαν τη νέα ντομάτα, απενεργοποιώντας ένα από τα γονίδιά της.
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022
Νερό και γάλα είναι τα καλύτερα ''οχήματα'' για την απορρόφηση της βιταμίνης DΕρευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πώς απορροφάται καλύτερα η βιταμίνη D.
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022
Πώς επηρεάζει η διατροφή την υγεία και την εμφάνιση του δέρματοςΗ ιατρική έρευνα έχει καταδείξει με σαφήνεια ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη ρυτίδωση, την ξηρότητα και τη λέπτυνση του δέρματος.
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
Τα συμπληρώματα βιταμίνης D εμποδίζουν αυτοάνοσες νόσουςΕρευνα αποκάλυψε ότι δόση 2000 IU βιταμίνης D την ημέρα μειώνει την εμφάνιση αυτοάνοσων νόσων κατά 22 % σε σύγκριση με το placebo.
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021
Η έλλειψη βιταμίνης B12 αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψηςΕρευνητές παρατήρησαν ότι όσοι είχαν έλλειψη βιταμίνης B12 είχαν 51% αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης εντός 4 ετών.
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021
Έρευνα: Η βιταμίνη D προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου πριν τα 50Η πρόσληψη βιταμίνης D (300 IU την ημέρα ή περισσότερο) συνδεόταν με περίπου 50% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο σε μικρότερη ηλικία.
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021
Η βιταμίνη Κ ωφελεί την υγεία της καρδιάςΝέα έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι με την υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης K1 είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες νοσηλείας με καρδιαγγειακή νόσο σχετιζόμενη με την αρτηριοσκλήρυνση.
Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021
Η βιταμίνη D δεν βελτιώνει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρουΣε έρευνα, η λήψη της βιταμίνης δεν βελτίωσε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που τους προκαλούσε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ούτε και η ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων.
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021
Νέοι βιολειτουργικοί φυσικοί χυμοί φρούτων με τη σφραγίδα του ΑΠΘΘα περιέχουν προβιοτικά βακτήρια και άλλα βιολειτουργικά συστατικά, όπως ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D.