Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός και παιδιά με ατοπική δερματίτιδα

Η λοίμωξη από τον ιό έχει και δερματικές εκδηλώσεις, όπως είναι χαρακτηριστικά εξανθήματα, αλλά και επιδείνωση της κλινικής έκφρασης χρόνιων δερματικών νοσημάτων

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Εξελίξεις στη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας σε παιδιά

Η CHMP συστήνει την επέκταση της έγκρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών με σοβαρή ατοπική δερματίτιδα που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ατοπική δερματίτιδα: Απαραίτητη η σωστή ενημέρωση

Atopicderma.gr: Η ιστοσελίδα που ενδιαφέρει κάθε ασθενή με Ατοπική Δερματίτιδα.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Η τραλοκινουμάμπη στην ατοπική δερματίτιδα

Το σκεύασμα πέτυχε τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε τρεις πιλοτικές δοκιμές Φάσης 3, σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Κορoναϊός: Προσοχή στην ατοπική δερματίτιδα!

Οι επιπτώσεις του κοροναϊού και η απομόνωση που βιώνει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας και όχι μόνο, αποτελούν από μόνοι τους λόγους αύξησης του άγχους, του φόβου και της κατάθλιψης.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Κατάθλιψη της μητέρας και ατοπική δερματίτιδα στο παιδί

Η επιλόχειος κατάθλιψη συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης ατοπικής δερματίτιδας αργότερα στην παιδική ηλικία.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Έγκριση του Dupilumab για τη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, στην Ε.Ε

Η πρώτη στοχευμένη βιολογική θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που λαμβάνει άδεια κυκλοφορίας για χρήση στην ατοπική δερματίτιδα.

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

Θετικά αποτελέσματα μελέτης για ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017

Ατοπική δερματίτιδα: Έγκριση του Dupilumab από τον FDA

Το Dupilumab θα είναι διαθέσιμο εντός της εβδομάδας στους ασθενείς στις ΗΠΑ που πάσχουν από αυτή τη χρόνια και εξουθενωτική μορφή εκζέματος.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Θετικά αποτελέσματα για το Dupilumab στη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Ενήλικες ασθενείς με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα που έλαβαν το υπό έρευνα φάρμακο σε συνδυασμό με τοπικά κορτικοστεροειδή παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στις παραμέτρους που σχετίζονται με τη συνολική βαρύτητα της νόσου σε σύγκριση με όσους έλαβαν μόνο τοπικά κορτικοστεροειδή.