Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007

Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο έλκους

Η πλούσια σε αλάτι διατροφή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης γαστρικού έλκους και έλκους του δωδεκαδακτύλου, όπως υποδεικνύει νέα Αμερικανική έρευνα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι δυο γονίδια που σχετίζονται με την ισχύ του ελικοβακτιριδίου του πυλωρού, που προκαλεί το έλκος, ενισχύθηκαν από την παρουσία μεγάλης ποσότητας αλατιού.