Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Απειλητικοί για τη ζωή μύκητες στην εποχή της πανδημίας

Αύξηση συλλοιμώξεων από COVID και ασπέργιλο, διχογνωμία για τις αιτίες. Η άγνωστη πνευμονοκύστη και άλλοι απειλητικοί μύκητες σε βαλκανικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Η καραντίνα δεν πρέπει να καθυστερεί τις εξετάσεις του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου

Η έγκαιρη διάγνωση κάθε προβλήματος, μικρού όπως πολύποδες, μύκητες, κύστεις ωοθηκών ή μεγαλύτερου όπως οι κακοήθειες θα οδηγήσει με σαφήνεια στην ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, διασφαλίζοντας την υγεία της γυναίκας.

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019

Γιατί δεν πρέπει να μοιραζόμαστε τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς

Bακτήρια, μύκητες και ιοί περνούν εύκολα από άτομο σε άτομο με την κοινή χρήση προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς.

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Οι ταπετσαρίες μπορούν να ''φιλοξενήσουν'' τοξίνες

Τοξίνες από μύκητες που αναπτύσσονται στις ταπετσαρίες μπορούν εύκολα να βρεθούν στον αέρα και να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία.

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017

Κλιματική αλλαγή και άσθμα

Νέα έρευνα έδειξε ότι Η κλιματική αλλαγή μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την έκθεση κάποιου σε εξωτερικούς μύκητες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των αεραγωγών, οδηγώντας σε αύξηση των συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργίας.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Σχεδόν 200 είδη μυκήτων 'φιλοξενούν' τα πόδια μας

Οι μύκητες ζουν σε όλο το σώμα, αλλά το αγαπημένο τους σημείο είναι η φτέρνα, κάτω από τα νύχια των ποδιών και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, αναφέρει αμερικανική έρευνα.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

O χαλκός συμβάλλει στην καλύτερη αναπνοή των χρηστών λεωφορείων

Με στόχο την προστασία της υγείας των επιβατών, στα μηχανήματα κλιματισμού των λεωφορείων στη Σαγκάη, προστέθηκαν χάλκινα στοιχεία, έτσι ώστε να εξουδετερώνουν ταχύτατα και ολοκληρωτικά τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Μύκητες και μικρόβια οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες ασθενείς παγκοσμίως

Δύο διαφορετικά είδη μυκήτων, που μέχρι πριν από 20 χρόνια η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε αθώα, ενοχοποιούνται για τη δημιουργία σοβαρών λοιμώξεων στους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στα ελληνικά νοσοκομεία.

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008

Φακοί επαφής: Σοβαρούς κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι

Οι μολύνσεις στα μάτια είναι πολύ συχνές, κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού, ιδιαίτερα στη χώρα μας με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας τους θερινούς μήνες του καλοκαιριού, και είναι συχνά μολύνσεις από μύκητες με κύρια αιτία τη χρήση φακών επαφής.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007

Το υπεροξειδωμένο νερό βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των πληγών

Αμερικανοί επιστήμονες παρασκεύασαν υπεροξειδωμένο νερό το οποίο, όπως ανακοίνωσαν, επισπεύδει την επούλωση των πληγών. Η εταιρία που το ανέπτυξε, με βάση την Καλιφόρνια, δηλώνει πως το νερό εξολοθρεύει ιούς, βακτήρια και μύκητες.