Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019

Κόκκινο και λευκό κρέας αυξάνουν τη χοληστερόλη

Η ανάλυση ερευνητών του Children's Hospital Oakland Research Institute (CHORI), είναι η πρώτη που συγκρίνει συνολικά την επίδραση του κόκκινου και του λευκού κρέατος στη χοληστερόλη.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Η πολύ χαμηλή χοληστερόλη LDL μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες

Γυναίκες με μειωμένη χοληστερόλη LDL κάτω από 70 mg είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό αιμορραγικό επεισόδιο σε σχέση με γυναίκες που είχαν την LDL μεταξύ 100 και 1.300 mg.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Έρευνα: Τα αυγά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και πρόωρου θανάτου

Η ερευνήτρια Norrina Allen, του Northwestern University Feinberg School of Medicine, δήλωσε ότι όσο περισσότερη χοληστερόλη καταναλώνει κάποιος τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και θανάτου.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

Τα φουντούκια ενισχύουν τα επίπεδα μικροθεπτικών σε ηλικιωμένους

Οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση της γλυκόζης και της ‘’κακής’’χοληστερόλης, καθώς και αύξηση του μαγνησίου.

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018

Η σωστή αντιμετώπιση της υψηλής LDL-χοληστερόλης αποτελεί προτεραιότητα

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της υψηλής LDL- χοληστερόλης.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Σχέση υπνικής άπνοιας με μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Gothenburg University υποδεικνύουν ότι άνθρωποι με σοβαρή υπνική άπνοια έχουν αυξημένο κίνδυνο για υψηλότερη ολική χοληστερόλη.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Η υψηλή χοληστερόλη LDL αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ακόμα και σε ‘’υγιείς’’ ανθρώπους

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με αυτούς που είχαν επίπεδα LDL κάτω του 100 mg/dL, άνθρωποι με επίπεδα μεταξύ 100 και 159 mg/dL είχαν 30% έως 40% υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στους νέους αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Nέοι άντρες που ανέφεραν ότι έκαναν συχνά μεγάλη κατανάλωση είχαν υψηλότερη αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη σε σχέση με όσους δεν έπιναν μεγάλες ποσότητες.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018

Φυτική πρωτεΐνη και ξηροί καρποί βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης  

Διατροφή που περιλαμβάνει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και φυτικές στερόλες, μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και άλλους δείκτες για καρδιαγγειακού κινδύνου

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Μπορεί η μείωση της χοληστερόλης να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο;

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα Tc9 περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από άλλα τα κύτταρα.