Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017, 12:48

Η κήλη μπορεί να ευθύνεται για τον πόνο στην πύελο

Η κήλη, που είναι η πρόπτωση και προβολή ενδοκοιλιακού σπλάχνου ή μέρος αυτού εκτός της συνήθους ανατομικής θέσεώς του, προκαλείται κυρίως από συνεχή αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης.

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 15:01

Η παχυσαρκία προκαλεί και δισκοκήλη

Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ή δισκοκήλη, είναι συχνά το αποτέλεσμα της σταδιακής φθοράς τους, η οποία αποτελεί, για τους περισσότερους ανθρώπους, μέρος της διαδικασίας γήρανσης.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 19:45

Συχνός ο ‘’παροπλισμός’’ των αθλητών από το σύνδρομο των κοιλιακών

Η κήλη των αθλητών ή sportsman’s hernia ή σύνδρομο κοιλιακών, συμβαίνει κυρίως σε αθλητές, κυρίως του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, αλλά και στους απλά αθλούμενους και προκαλείται από καταπονήσεις του κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος και των προσαγωγών.

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016, 18:27

Κήλες: Ποιοι κινδυνεύουν με επείγον χειρουργείο;

Ο προγραμματισμός της χειρουργικής αποκατάστασης είναι επιβεβλημένος, καθώς η αθεράπευτη κήλη μπορεί να απειλήσει την υγεία του ασθενούς αν το έντερο υποστεί περίσφιξη.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 10:34

Κήλη: γιατί είναι καλύτερη η λαπαροσκοπική αποκατάσταση;

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασθενείς παγκοσμίως υποβάλλονται κάθε χρόνο σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση κάποιου είδους κήλης, με το 80% σχεδόν αυτών να αφορούν στη βουβωνική χώρα.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016, 13:00

Κήλη: Μύθοι και αλήθειες για μια πολύ συχνή πάθηση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κήλης, που παίρνουν την ονομασία τους από το σημείο εντοπισμού τους, με συνηθέστερες τη βουβωνοκήλη, την ομφαλοκήλη, την επιγαστρική κήλη και τη μηροκήλη.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015, 14:33

Εντοπίστηκαν γονίδια που συνδέονται με την εμφάνιση κήλης

Εντοπίστηκαν 4 γονίδια που προδιαθέτουν ορισμένους ανθρώπους να εμφανίσουν κήλη κοιλιακού τοιχώματος, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015, 20:28

Κήλη: Λαπαροσκοπική αποκατάσταση ή ανοιχτή χειρουργική προσέγγιση;

Ενώ οι χειρουργοί τείνουν να συμφωνήσουν ότι ορισμένες παθήσεις αντιμετωπίζονται καλύτερα λαπαροσκοπικά, υπάρχει διχογνωμία για το αν είναι προτιμότερη η ελάχιστα επεμβατική ή η παραδοσιακή ανοιχτή επέμβαση για άλλους τύπους εγχειρήσεων στην κοιλιακή χώρα.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013, 12:48

Λητώ: Λαπαροσκοπικά η θεραπεία κήλης του κοιλιακού τοιχώματος

Αποτελεσματικά αντιμετωπίζονται πλέον όλες οι κήλες του κοιλιακού τοιχώματος με τις σύγχρονες μεθόδους της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, που προσφέρουν ατραυματική και ανώδυνη λύση, χωρίς ουλές και με άμεση ανάρρωση.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 20:07

Κήλη: λαπαροσκοπική αποκατάσταση με τη χρήση πλέγματος

Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση με τη χρήση πλέγματος είναι η πλέον ενδεδειγμένη, γρήγορη και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση για τη βουβωνοκήλη και τις άλλες μορφές κήλης.