Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 18:44

ΙΣΑ: Xαιρετίζει την ικανοποίηση του αιτήματος για την ισότιμη λήξη των παραπεμπτικών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και εξαλείφει τις αδικαιολόγητες διακρίσεις.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 18:26

Κάπνισμα και ρύπανση περιβάλλοντος: Οι σιωπηλοί εχθροί της υγείας μας

Κοινή εκδήλωση Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών και του ΕΟΔΥ με χρήσιμα συμπεράσματα και δεσμεύσεις συνεργασίας.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 18:00

Αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Τσέχου υφυπουργού Υγείας στο Διεθνές Συνέδριο Πλάσματος

Τι λέει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 17:34

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα γίνεται η κατ΄οίκον διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους

Για νέα εποχή εξυπηρέτησης για όλους τους ασθενείς στην Ελλάδα από τις 16 Ιουνίου, κάνει λόγο η διοίκηση του Οργανισμού.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 17:07

Οι στατίνες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της σήψης [μελέτη]

Η  μεγάλη έρευνα έδειξε ότι αγωγή με στατίνες-πέραν της συνήθους- συνδεόταν με 39% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 16:09

Υπάρχει καλύτερη επιλογή από την ασπιρίνη για την προστασία των καρδιοπαθών με stent [μελέτη]

Οι P2Y12 αναστολείς, η ​​οποία περιλαμβάνει την τικαγρελόρη και την κλοπιδογρέλη, θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική από τη χαμηλή δόση ασπιρίνης στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 15:55

Gala Dinner από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας

Η εκδήλωση, το Gala Dinner, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2025 στο Ζάππειον Μέγαρον.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 14:37

Προσφορά ζωής από 75χρονη που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Η γυναίκα νοσηλευόταν στη Β’ ΜΕΘ. Λήφθηκαν για μεταμόσχευση οι νεφροί και το ήπαρ της από τις χειρουργικές ομάδες του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και του Λαϊκού Αθηνών.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 14:23

Στέγαση και εργασία: 1 εκατ. ευρώ για στέγαση σε ωφελούμενους του ΕΟΠΑΕ και τις οικογένειες τους

Στόχος του έργου είναι η ένταξη στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία νοικοκυριών των ωφελουμένων.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2025, 14:11

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Xαιρετίζει την καθολική εφαρμογή της υπηρεσίας «Αποστολή φαρμάκων κατ’ Οίκον» από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είχε καταθέσει σχετική πρόταση στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για την ολιστική διαχείριση των ΦΥΚ.