Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Έρευνα συνδέει τα εσπεριδοειδή με πιθανό κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που έτρωγαν εσπεριδοειδή 2 έως 4 φορές την εβδομάδα είχαν 10% αύξηση του κινδύνου για μελάνωμα.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Μελάνωμα: Εξέταση αίματος θα βελτιώνει την παρακολούθηση της νόσου

Νέοι δείκτες για το μελάνωμα ενδεχομένως θα επιτρέπουν την ακριβή παρακολούθηση της νόσου μέσω εξέτασης αίματος, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Ελπιδοφόρες θεραπείες για τη θεραπεία του μεταστατικού μελανώματος

Νέες θεραπείες επιδεικνύουν σημαντικό όφελος επιβίωσης σε ασθενείς με μεταστατικό μελάνωμα.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Νόσος του Πάρκινσον: Συνδέεται με 16 είδη καρκίνου

H νόσος του Πάρκινσον φάνηκε να συνδέεται, σε έρευνα στην Ταϊβάν, με 16 είδη καρκίνου, όπως στον εγκέφαλο, στο πεπτικό, στον πνεύμονα, μελάνωμα και άλλα είδη καρκίνου του δέρματος.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Προς έγκριση νέο φάρμακο για το προχωρημένο μελάνωμα

H Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, γνωμοδότησε θετικά για το νέο φάρμακο της anti-PD-1 θεραπείας, ως θεραπεία πρώτης γραμμής, αλλά και για ασθενείς που προηγουμένως είχαν λάβει θεραπεία για προχωρημένο μελάνωμα.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Σημαντικά νέα για τη μάχη κατά του καρκίνου

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση του προχωρημένου μελανώματος, του προχωρημένου υπεζοκωτικού μεσοθηλιώματος και του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα με τη χρήση pembrolizumab.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Προχωρημένο μελάνωμα: Το pembrolizumab επέδειξε πλεονέκτημα επιβίωσης έναντι του ipilimumab

Το pembrolizumab είναι η πρώτη θεραπεία που επέδειξε πλεονέκτημα επιβίωσης έναντι του ipilimumab σαν θεραπεία πρώτης γραμμής για το προχωρημένο μελάνωμα στην μελέτη KEYNOTE-006, η οποία τερματίζεται πρόωρα.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Μελάνωμα: Φάρμακο στο πρόγραμμα Πρώιμης Πρόσβασης σε Φάρμακα

Το Πρόγραμμα Πρώιμης Πρόσβασης σε Φάρμακα στοχεύει στη πρόσβαση ασθενών σε πολλά υποσχόμενες καινοτόμες θεραπείες πριν την Ευρωπαϊκή τους έγκριση.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ο καφές προστατεύει από το μελάνωμα

Νέα έρευνα έδειξε ότι η υψηλότερη πρόσληψη καφέ έχει αντίστροφη σχέση με τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος, με ποσοστό 20% χαμηλότερο για όσους καταναλώνουν τουλάχιστον 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Hadassah: Επιστρατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ασθενών με μελάνωμα για θεραπεία

Στο νοσοκομείο Hadassah χορηγείται σε ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα, εμβόλιο που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους καρκινικούς όγκους των ασθενών.