Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008, 18:33

Λευχαιμία: Ένας στους τρεις θα μπορούσε να σωθεί...

Λόγω έλλειψης συμβατού δότη πεθαίνει σήμερα ένας στους τρεις Έλληνες που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μεταμόσχευση, ενώ από την άλλη στα σκουπίδια πετιούνται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες Ομφαλικά Μοσχεύματα, τα οποία δίνουν ανεκτίμητη βοήθεια και λύση στο πρόβλημα της ασθένειας.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008, 19:05

Νέα δεδομένα στο μηχανισμό ανάπτυξης Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας

Nέα δεδομένα προκύπτουν για τον τρόπο εμφάνισης της Οξείας Μυελοειδούς Λευχαιμίας, που αναμένεται να βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008, 13:02

Στην Ελλάδα το νέο, ‘ορφανό’ φάρμακο για τη λευχαιμία

Ελπίδες στους πάσχοντες από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία Τ – κυττάρων και λεμφοβλαστικό λέμφωμα Τ – κυττάρων, δίνει μία νέα θεραπεία, η οποία είναι διαθέσιμη και στους Έλληνες ασθενείς.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007, 17:58

Έρευνα συσχετίζει την χημειοθεραπεία με εμφάνιση λευχαιμίας σε μεγαλύτερες γυναίκες με καρκίνο στο μαστό

Γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με καρκίνο του μαστού που ακολουθούν αγωγή με χημειοθεραπεία έχουν ένα μικρό αλλά σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν οξεία μυελοειδή λευχαιμία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Ευάλωτα σε νέες μορφές καρκίνου τα παιδιά με λευχαιμία

Τα παιδιά που επέζησαν από λεμφοβλαστική λευχαιμία έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν και από άλλες μορφές καρκίνου, τις επόμενες δεκαετίες μετά την εκδήλωση της νόσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, 13:30

Οι βρεφικές λοιμώξεις επικίνδυνες για εμφάνιση παιδικής λευχαιμίας

Η πιθανότητα εμφάνισης λεμφοβλαστικής λευχαιμίας στα παιδιά, ενδέχεται να σχετίζεται με τον αριθμό των λοιμώξεων που αυτά εμφάνισαν κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας βρετανικής μελέτης.