Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Επιστήμονες εντόπισαν γενετικά στοιχεία για τη νόσο του Crohn

Ευρήματα νέας έρευνας υποδεικνύουν ότι τα γονίδια και το περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου του Crohn.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Εκστρατεία για καλύτερη ποιότητα φροντίδας των ασθενών με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

Περισσότερα από 3 εκατ. άτομα στην Ευρώπη επηρεάζονται από Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn. Αυτοί και οι οικογένειές τους δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ζουν με τις συνέπειες της ασθένειας καθημερινά και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της ΦΝΕ.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Θετικά τα δεδομένα για πιθανή χρήση της λακινιμόδης στη νόσο του Crohn

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της λακινιμόδης έδειξε ότι οι ανοσοτροποποιητικές δράσεις αυτού του από του στόματος παράγοντα, βρίσκουν εφαρμογή σε πολλά αυτοάνοσα νοσήματα και τα δεδομένα τα οποία παρουσιάσθηκαν έδειξαν μια εντυπωσιακή επίδραση στην κλινική ύφεση της νόσου του Crohn, ήδη από την πρώτη εβδομάδα της θεραπείας», όπως δήλωσε ο Δρ Michael Hayden.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

‘Η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα δεν είναι ταμπού!’

Περίπου 66.000 είναι οι Έλληνες ασθενείς με ΙΦΝΕ: To55% δηλώνει ότι τα ΙΦΝΕ έχουν επηρεάσει αρνητικά την καριέρα τους, ενώ το 50% ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι προσωπικές τους σχέσεις.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον ασθενή με Ιδιοπαθές φλεγμονώδες νόσημα του εντέρου;

Στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας παρουσιάστηκαν οι απαντήσεις που έδωσαν 1.181 ασθενείς, απ’ όλη την Ελλάδα, στην έρευνα 'Έχεις νόσο Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα; Λάβε και εσύ μέρος στην έρευνα!'.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Σημαντικά νέα για την αντιμετώπιση της νόσου του Crohn

Η ινφλιξιμάμπη λαμβάνει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επέκταση της ένδειξης χορήγησής της στην αντιμετώπιση της μέτριας ενεργού νόσου του Crohn.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλαδική έρευνα για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου

Πρωτότυπη πανελλαδική έρευνα με τίτλο 'Έχεις νόσο Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα; Λάβε και εσύ μέρος στην έρευνα!', διεξάγει το ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010

Τους νέους και τους καπνιστές προτιμά η νόσος του Crohn

Άτομα όλο και μικρότερης ηλικίας προσβάλλουν τα τελευταία χρόνια τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, όπως είναι η νόσος Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.