Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008, 17:24

Έρευνα συνδέει τη σκλήρυνση κατά πλάκας με τον πονοκέφαλο

Οι άνθρωποι που έχουν εμφανίσει σκλήρυνση κατά πλάκας φαίνεται πως είναι περισσότερο ευάλωτοι στους πονοκεφάλους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008, 16:32

Φάρμακο για τη λευχαιμία, 'όπλο' κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Φάρμακο που χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει ισχυρό όπλο ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με ερευνητές.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008, 18:50

Έρευνα: Η καφεΐνη απομακρύνει τον κίνδυνο ΣκΠ

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα ποντίκια στα οποία δόθηκε ισοδύναμη ποσότητα έξη έως οκτώ φλιτζανιών καφέ είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ασθένεια παρόμοια με την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, 14:42

Αναπτύσσεται χάπι κατά της ΣκΠ

Ένα νέο χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας έχει οδηγήσει σε αισιοδοξία, μετά από δοκιμές κλινικών ερευνών. H μέχρι τώρα αγωγή είναι σε ενέσιμη μορφή. Η ουσία λακινιμόδη φάνηκε να μειώνει τα σημάδια τις ασθένειας στις απεικονιστικές εξετάσεις και ήταν καλά ανεκτή.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007, 10:16

Σύχρονη μέθοδος αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων ήρθε στην Ελλάδα

Η μέθοδος του Λειτουργικού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (στα αγγλικά Functional Electrical Stimulation, ή απλά FES) είναι μία καινούργια, για την Ελλάδα, μέθοδος αποκατάστασης σε κινητικά προβλήματα, για άτομα με νευρολογικά προβλήματα όπως εγκεφαλικό και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007, 19:03

Νέα έρευνα συνδέει το χρόνιο στρες με την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών

Νέα έρευνα συνδέει το χρόνιο στρες με την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών ασθενειών. Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007, 19:20

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Νέα πρωτοποριακή θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, με χρήση βλαστοκυττάρων, εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε επιστημονική συνεργασία με το Ισραήλ.