Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013, 17:32

Εμβόλιο φυματίωσης αποτρέπει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Μικρής κλίμακας έρευνα αναφέρει ότι μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της σκλήρυνσης το εμβόλιο της φυματίωσης απέτρεψε την εξέλιξη της νόσου.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013, 12:56

Η σκλήρυνση κατά πλάκας αλλάζει τη ζωή σου αλλά δεν τη σταματάει

Η Ελίζαμπεθ, μουσικός, αφηγείται τη συμβίωσή της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και περιγράφει την ευγνωμοσύνη της για αυτά που έχει.

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013, 15:22

Νέα δεδομένα για τα οφέλη της φινγκολιμόδης στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Δεδομένα στο ECTRIMS επιβεβαιώνουν τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της φινγκολιμόδης της Novartis, στη βελτίωση της μείωσης του όγκου του εγκεφάλου και των ποσοστών υποτροπής της ΣΚΠ σε πραγματικό περιβάλλον.

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013, 16:46

Ο ύπνος αυξάνει τον αριθμό των εγκεφαλικών κυττάρων

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κατανόηση του ρόλου του ύπνου στην 'επιδιόρθωση' και ανάπτυξη του εγκεφάλου, καθώς και στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 19:51

Πειραματική αγωγή για τη σκλήρυνση κατά πλάκας φαίνεται ασφαλής

Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Science Translational Medicine', προσπάθησε να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να σταματήσει την επίθεση στη μυελίνη.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013, 17:01

Novartis: Σύμφωνα με έρευνα το Gilenya ωφελεί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Novartis ανακοίνωσε ότι έρευνες δείχνουν ότι το φάρμακο Gilenya της εταιρείας βοήθησε να διατηρηθούν ελεύθεροι νόσου ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 13:44

Περισσότεροι από 10.000 ασθενείς πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Ελλάδα

Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως. Εκδηλώσεις για τη νόσο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, 16:20

Εκδηλώσεις για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, με συντονισμένες εκδηλώσεις του κινήματος για τη ΣΚΠ – ΠΣ, σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, καθώς και για το πώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από αυτή παγκοσμίως.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 18:53

Ο FDA εγκρίνει την τεριφλουνομίδη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Sanofi και η θυγατρική της εταιρεία Genzyme ανακοίνωσαν σήμερα ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την τεριφλουνομίδη, μία από του στόματος θεραπεία για ασθενείς με υποτροπιάζουσες μορφές Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 18:35

Η διαχείριση του στρες στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η εκπαίδευση των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης του στρες μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και ενδεχομένως να εμποδίσει ή να επιβραδύνει τη δημιουργία νέων βλαβών στον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα.