Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017, 17:25

Έγκριση φαρμάκου για την ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πρόκειται για το tofacitinib citrate που έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, 17:40

Η ψωριασική αρθρίτιδα συνδέεται με καρδιακά προβλήματα

Ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί ενδεχομένως να έχουν τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερη εμφάνιση πλακών στις στεφανιαίες αρτηρίες- που οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017, 15:55

Έρευνα: Διατροφή με πολλές φυτικές ίνες κατά της ουρικής αρθρίτιδας

Διατροφή με υψηλά επίπεδα φυτικών ινών μπορεί να μειώσει το επίπεδο φλεγμονής και πόνου στην ποδάγρα, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, 14:47

Έρευνα: Η κατάθλιψη συνδέεται με πεπτικές διαταραχές και αρθρίτιδα

Ευρήματα υποδεικνύουν ότι ψυχικές διαταραχές αποτελούν προγενέστερο παράγοντα κινδύνου για ορισμένες νόσους νωρίς στη ζωή και το αντίθετο.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 18:03

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έγκριση για το abatacept από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το abatacept είναι η πρώτη βιολογική θεραπεία με μια ένδειξη στην Ε.Ε. που μπορεί να εφαρμοστεί για τη θεραπεία ασθενών με εξελισσόμενη ρευματοειδή αρθρίτιδα υψηλής ενεργότητας, οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν με ΜΤΧ.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 17:36

Έρευνα συνδέει πρωτεΐνες του σιταριού με φλεγμονώδεις παθήσεις

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες προκαλούν φλεγμονή που συνδέεται με διάφορες παθήσεις, όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα και η πολλαπλή σκλήρυνση.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 19:30

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: “Δραστηριοποιήσου. Το μέλλον είναι στα χέρια σου”

Στην Ελλάδα, οι ρευματοπαθείς ανέρχονται περίπου σε 3.000.000, ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Τρόντζας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016, 16:38

Έρευνα: Δίαιτα DASH και κατά της ουρικής αρθρίτιδας

Το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, που συνήθως χρησιμοποιείται για τη μείωση της υπέρτασης, επίσης φάνηκε σε έρευνα πως ανακουφίζει από την ποδάγρα.

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016, 17:26

Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες και βιολογικό ρολόι

Η διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα που συνδέεται με διάφορες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, 14:37

Νέα επιστημονικά δεδομένα για τη σεκουκινουμάμπη στην αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και σε ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα στο EULAR 2016

Η Novartis ανακοίνωσε ότι παρουσίασε 33 επιστημονικές περιλήψεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται νέες μακροπρόθεσμες αναλύσεις που δείχνουν ότι η σεκουκινουμάμπη μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες ανταποκρίσεις από ότι η αδαλιμουμάμπη στη βελτίωση των σημείων και συμπτωμάτων των ανθρώπων που ζουν με αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ψωριασική αρθρίτιδα σε 52 εβδομάδες.