Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2025, 19:18
Κατανάλωση φρούτων, διαιτητικών ινών και γαλακτοκομικών πιθανόν συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμβοών [μελέτη]Οι μειώσεις ήταν 35% για πρόσληψη φρούτων, 9% για ίνες, 17% για γαλακτοκομικά και 10% για καφεΐνη.
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2025, 17:09
Συμμετοχή ΣΕΒΤ στην Food Expo 2025Στο περίπτερό του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις τελευταίες δράσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, αλλά και τις πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ στον τομέα.
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025, 08:00
15η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή - Μετάβαση σε βιώσιμους τρόπους ζωήςΤα γνωστά οκτώ βασικά δικαιώματα των καταναλωτών που έχουν θεσμοθετηθεί και στις εθνικές νομοθεσίες των περισσότερων χωρών του κόσμου.
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2025, 08:00
Tα επεξεργασμένα τρόφιμα προσθέτουν επιπλέον 1.000 θερμίδες την ημέραΠεριέχουν πρόσθετα, γλυκαντικά και χημικές ουσίες που δεν βρίσκονται στο οικοσύστημα.
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, 13:25
Prolepsis: 9 χρόνια προσφοράς σε μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:Καθημερινά υγιεινά γεύματα σε σχολεία με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου.
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2025, 16:12
Είναι το κόκκινο κρασί πιο υγιεινό από το λευκό; [μελέτη]Τα αποτελέσματα δεν αποκάλυψαν σημαντική διαφορά στον κίνδυνο καρκίνου μεταξύ του κόκκινου και του λευκού κρασιού συνολικά.
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2025, 14:23
ΕΦΕΤ: Aνακαλούνται τυριά CheddarΜπορεί να είναι επιμολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό Listeria monocytogenes.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2025, 13:44
Ο ΣΕΒΤ συμμετέχει στη FOODEXPO 2025Αναδεικνύοντας το μέλλον της διατροφής.
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2025, 09:00
Γενετικά επεξεργασμένα ζωικά τρόφιμα στο πιάτο μας - Η στάση της Ε.Ε.Τσιπούρες και χοίροι με αυξημένο βάρος, ζώα προστατευμένα από ιούς με μοριακό "ψαλίδι". Η διαφορά γενετικής επεξεργασίας και γενετικής τροποποίησης. Εξηγεί ο ομότιμος καθηγητής κ. Κ. Τριανταφυλλίδης.
Σάββατο, 01 Μαρτίου 2025, 14:00
Το προφίλ των Ελλήνων που επιλέγουν πιο υγιεινές τροφές [μελέτη]Τι αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση απαντήσεων 607 συμμετεχόντων.