Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Ενημέρωση ΕΜΑ και ΕΟΦ προς τους γιατρούς για μυοκαρδίτιδα από τα εμβόλια Pfizer - Moderna

Έως τον Μάιο, είχαν καταγραφεί στην Ευρώπη 145 περιστατικά μεταξύ όσων είχαν λάβει Comirnaty και 19 περιστατικά μεταξύ όσων είχαν λάβει Spikevax.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

11 φαρμακοβιομηχανίες εισήγαγαν 76 φάρμακα στην αγορά

Στην πρώτη θέση η Novartis με δώδεκα εγκρίσεις σκευασμάτων.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Επικαιροποιημένος κατάλογος αυτοδιαγνωστικών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού

Ποια έχουν λάβει Πιστοποιητικό CE από Κοινοποιημένο Οργανισμό και έχουν κοινοποιηθεί στο Μητρώο Ι/Π ΕΟ

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

30.000 διαγνωστικά κιτ για SarsCov-2 στο νοσοκομείο Χανίων

Στην Κρήτη, η οποία συγκαταλέγεται στις τοποθεσίες με την μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, επικρατεί σε ποσοστό 95% η μετάλλαξη Δέλτα. 

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Πώς η παραλλαγή Δέλτα οδηγεί το τέταρτο κύμα - Η εικόνα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη [πίνακας]

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και ποιες οι διαφορές με την έξαρση του περασμένου Οκτωβρίου.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Πανδημία και τεχνολογία: Αλλάζουν τα πάντα

Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας και όλα δείχνουν ότι ακόμη έχουμε δρόμο. Η έλευση και η επικράτηση της παραλλαγής «Δέλτα» αναβάλλει -ξανά- την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Τα προβλήματα κάτω από το… χαλί της πανδημίας

Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο μείζονα προβλήματα του χώρου της υγείας, όπως ελλείψεις σε ειδικές μονάδες (ΜΕΘ) και εξειδικευμένο προσωπικό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λίγο ή πολύ, τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν ώστε να αντεπεξέλθουμε ως χώρα σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Στον αντίποδα, μια σειρά από χρόνια προβλήματα και παθογένειες έμειναν στο παρασκήνιο, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να... πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Πώς μετασχηματίζεται τώρα η φαρμακευτική αγορά

Τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε ο χάρτης της υγείας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία δοκίμασε τα αντανακλαστικά της παγκόσμιας και της εγχώριας οικονομίας.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Ένα «new deal» με τη φαρμακοβιομηχανία

Η νομοθέτηση του επενδυτικού claw-back και η επακόλουθη συμφωνία για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση. Καθώς πιστεύουμε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βούλησή μας είναι μια νέα προγραμματική συμφωνία για επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Μονόδρομος η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Η πανδημία έδειξε με σαφή τρόπο ότι το αύριο της υγείας της χώρας μας περνά μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, τη σύμπραξη και τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, καθώς οι μεγάλες υγειονομικές απειλές για την ανθρωπότητα δεν θα εκλείψουν.