Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακαλύφτηκαν γενετικά αίτια της υπερκινητικότητας

Η πρώτη άμεση ένδειξη γενετικής σχέσης στη διαταραχή έλλειψης προσοχής-υπερκινητικότητα, ανακαλύφτηκε, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Μέχρι και 1 στα 15 παιδιά εμφανίζει υπερκινητικότητα

Η ελλειμματική προσοχή και η υπερκινητικότητα μπορούν να αφορούν μέχρι και ένα στα δεκαπέντε παιδιά.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

Καθυστερεί η ανάπτυξη του εγκεφάλου στα υπερκινητικά παιδιά

Ο εγκέφαλος των παιδιών που εμφανίζουν Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας δεν ωριμάζει με τον ίδιο ρυθμό που ωριμάζει ο εγκέφαλος των άλλων παιδιών, υποδεικνύει αμερικανική έρευνα.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007

Η αυξημένη γλυκόζη επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών με διαβήτη Ι

Σε παιδιά με διαβήτη τύπου Ι, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης σχετίζονται με ενισχυμένες εξωτερικευμένες συμπεριφορές, όπως επιθετικότητα, υπερκινητικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Diabetes care’.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007

Παιδικό άσθμα: Προκαλεί προβλήματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς

Οι έρευνες για το άσθμα αναφέρονται στις μεθόδους αντιμετώπισής του. Ωστόσο, λίγες μελέτες έχουν αναφερθεί στα προβλήματα που μπορεί να το συνοδεύουν, τα οποία φαίνεται πως περιλαμβάνουν και την κατάθλιψη όπως και τη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη του παιδιού.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007

Αυξημένες πιθανότητες αλκοολισμού στους εφήβους με Σύνδρομο Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Δύο νέες έρευνες φαίνεται να επιβεβαιώνουν προηγούμενες μελέτες που ανέφεραν ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας έχουν αυξημένες πιθανότητες για κατάχρηση αλκοόλ στην ενήλικη ζωή τους. Όπως έδειξαν οι έρευνες, τα προβλήματα με το ποτό ενδέχεται να αρχίσουν ακόμα και στην ηλικία των 15 ετών.