Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, 19:29

Η χρήση κινητού στην εγκυμοσύνη συνδέεται με υπερκινητικά παιδιά

Ενδείξεις αυξημένου κινδύνου προβλημάτων συμπεριφοράς, ιδιαίτερα υπερκινητικότητας, σε παιδιά 5-7 ετών, όσο περισσότερο οι μητέρες μιλούσαν στο κινητό κατά τη διάρκεια της κύησης.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 18:52

Προβλήματα στον εγκέφαλο των πρόωρων μωρών αρχίζουν πριν τη γέννηση

Παράγοντες που συμβάλλουν στον πρόωρο τοκετό μπορεί επίσης ενδεχομένως να επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και θα μπορούσαν να συνδέονται με προβλήματα όπως ο αυτισμός και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής /υπερκινητικότητας.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016, 13:02

Τα παιδιά με επιληψία έχουν και άλλα προβλήματα

Το 80% σχεδόν των παιδιών με επιληψία έχουν και άλλα προβλήματα υγείας, όπως πεπτικές διαταραχές και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας, αναφέρει νέα μεγάλη έρευνα.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 13:56

Η επιληψία τριπλασιάζει τον κίνδυνο διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας

Τα παιδιά που έχουν επιληψία ή πυρετικούς σπασμούς μπορεί να έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016, 14:24

Η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού στα αγόρια

Η ίδια έρευνα ανακάλυψε επίσης σχέση μεταξύ παρακεταμόλης και διαταραχής ελλειμματικής προσοχής -υπερκινητικότητας στα δυο φύλα.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016, 14:55

Επικριτικοί γονείς και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας

H πάθηση δεν βελτιώνεται σε ορισμένα παιδιά και μια αιτία μπορεί να είναι οι επίμονες επικρίσεις από τους γονείς, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, 13:48

‘Ερευνα συνδέει την τραυματική εγκεφαλική βλάβη με ιστορικό διαταραχής ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας

Σε νέα έρευνα, ενήλικες με τραυματική εγκεφαλική βλάβη είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα διαταραχής ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015, 14:36

Συνδυασμός φαρμάκων κατά του συνδρόμου ΔΕΠΥ

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ). Φάρμακα με δραστικά συστατικά επιδρούν αποτελεσματικά και θεραπευτικά.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, 17:38

Έρευνα συνδέει τα προβλήματα ύπνου των παιδιών με την ψυχική υγεία

Ορισμένα από τα προβλήματα που εμφανίζουν παιδιά με διαταραχές ύπνου είναι το άγχος, η κατάθλιψη και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/ υπερκινητικότητας.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015, 15:37

Γονείς νεαρής ηλικίας έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν υπερκινητικά παιδιά

Νέα μεγάλη έρευνα συνδέει τη νεαρή ηλικία γονέων με κίνδυνο 50% να εμφανίσουν τα παιδιά τους διαταραχή ελλειμματικής συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας.