Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008, 19:34

Οι ημικρανίες συνυπάρχουν συχνά με ψυχικές νόσους

Οι ημικρανίες, σύμφωνα με νέα έρευνα, συνδέονται συχνά με διάφορες ψυχικές νόσους στις οποίες περιλαμβάνονται η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, οι κρίσεις πανικού και η κοινωνική φοβία.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008, 17:10

Εξέταση αίματος θα μπορεί να διαγνώσει τη διπολική διαταραχή

Εξέταση αίματος θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και αξιολόγηση της βαρύτητας ορισμένων ψυχικών ασθενειών, όπως η διπολική διαταραχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007, 15:29

Φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού στη μάχη κατά της διπολικής διαταραχής

Φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού φαίνεται πως επιδρά θετικά και σε ασθενείς με διπολική διαταραχή, δίνοντας αισιόδοξο μύνημα στους ανθρώπους που υποφέρουν, κατά τη φάση της μανίας, τον ένα πόλο της διαταραχής.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007, 12:41

Ζώντας με τη διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή, γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη, χαρακτηρίζεται από έντονες εναλλαγές της διάθεσης.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007, 18:33

Διπολική διαταραχή: Δυσκολότερη η διάγνωση στην παιδική ηλικία

Δυσκολότερη φαίνεται πως είναι η διάγνωση της διπολικής διαταραχής στην παιδική ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όταν εμφανίζεται σε παιδική ηλικία, είναι δυσκολότερη και η πορεία της στη συνέχεια.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007

Η γνώση ‘φρένο’ στη μανιοκατάθλιψη

Το 3% έως 6% των ενηλίκων κινδυνεύουν από διπολική διαταραχή. Πρόκειται για τη γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη πάθηση, από την οποία έπασχαν ο διάσημος ζωγράφος Βενσάντ Βαν Γκογκ, ο συνθέτης Ρόμπερτ Σούμαν, η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.