Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 16:03

Ερευνητές λένε πως μπορεί να προβλεφθεί ο κίνδυνος πνευμονίας στους ηλικιωμένους

Η πνευμονία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια, ειδικά για τους ηλικιωμένους ασθενείς. Κι όμως, μια νέα έρευνα δηλώνει πως ο κίνδυνος μπορεί να υπολογιστεί.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 19:45

Υπερηχογράφημα πνευμόνων και διάγνωση πνευμονίας στα παιδιά

Έρευνα έδειξε ότι το υπερηχογράφημα ενδεχομένως αποτελεί πιο ασφαλή και το ίδιο αποτελεσματική εναλλακτική επιλογή σε σχέση με την ακτινογραφία, για τη διάγνωση της παιδικής πνευμονίας.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016, 20:22

Καπνιστές με πνευμονία και κίνδυνος καρκίνου στον πνεύμονα

Ευρήματα υποδεικνύουν ότι η εξέταση ανθρώπων που καπνίζουν πολύ, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν για πνευμονία, θα μπορούσε να διευκολύνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στον πνεύμονα και επομένως να μειώσει τη θνησιμότητα.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015, 15:42

Ο καφές περιορίζει τον κίνδυνο θνησιμότητας

Σε νέα έρευνα, όσοι έπιναν καφέ είχαν μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιοπάθεια, χρόνια αναπνευστική νόσο, διαβήτη, πνευμονία, γρίπη και αυτοκτονία, αλλά όχι από καρκίνο.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015, 17:24

Η σημασία του ήπατος στην ανοσία κατά της βακτηριακής πνευμονίας

Νέα στοιχεία υπογραμμίζουν τη σημασία του ήπατος στην ανοσία κατά της βακτηριακής πνευμονίας. Η μελέτη είναι η πρώτη του είδους της που δείχνει μια τέτοια σύνδεση μεταξύ των μορίων που παράγονται από το ήπαρ και την ευπάθεια σε πνευμονία κατά τη σηψαιμία.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015, 17:59

Επέκταση του 13δύναμου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου και σε ενήλικες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επέκταση της ένδειξης του 13δύναμου συζευγμένου πολυσακχαριδικού πνευμονιοκοκκικού εμβολίου, για την πρόληψη της πνευμονίας.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015, 18:15

Η πνευμονία αυξάνει τον κίνδυνο μελλοντικής καρδιοπάθειας

Aυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου από καρδιοπάθεια εμφανίζουν ηλικιωμένοι μετά από πνευμονία.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, 16:05

Περισσότερη βιταμίνη Ε προστατεύει από την πνευμονία

Νέα έρευνα σε πειραματόζωα έδειξε ότι η επιπλέον δόση βιταμίνης Ε ενδεχομένως συμβάλλει στην προστασία από την πνευμονία.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 14:12

Οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται με την τεχνητή οδοντοστοιχία

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πνευμονίας αντιμετωπίζουν ηλικιωμένοι που κοιμούνται το βράδυ φορώντας την τεχνητή τους οδοντοστοιχία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 12:59

Αναπνευστικές παθήσεις συνδέονται με τον καρκίνο του πνεύμονα

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα και η πνευμονία συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα.