Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Πώς να αποφύγετε τους παράγοντες που προκαλούν κρίση άσθματος

Αν προσπαθήσετε να εμποδίσετε μια έξαρση άσθματος, καλή αρχή είναι να αποφύγετε παράγοντες που προκαλούν τα αναπνευστικά σας προβλήματα.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Γρήγορη βελτίωση στο αναπνευστικό νέων ενηλίκων μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Νέοι ενήλικες που διέκοψαν το κάπνισμα εμφάνισαν βελτίωση στο βήχα και σε άλλα αναπνευστικά συμπτώματα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Αναπνευστικά συμπτώματα παρουσιάζουν οι Ταχυδρόμοι

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αθήνας, είχε σκοπό να διερευνήσει τις επιπτώσεις της μακρόχρονης έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση στο αναπνευστικό σύστημα

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009

Ερευνητές αναπτύσσουν φορητό πνεύμονα

Επιστήμονες αναπτύσσουν φορητό πνεύμονα που ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα να ζήσουν φυσιολογική ζωή.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Η επιλεκτική Καισαρική επηρεάζει αρνητικά το αναπνευστικό των νεογνών

Τα μωρά που γεννιούνται με επιλεκτική Καισαρική τομή έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα, σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, υποδεικνύει νέα έρευνα που εξέτασε στοιχεία 34.000 τοκετών.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

Έρευνα: Τα βλαστοκύτταρα ‘επιδιόρθωσαν’ πνεύμονες σε ποντίκια

Βρετανοί ερευνητές εμφύτευσαν με επιτυχία πνευμονικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν από εμβρυικά βλαστοκύτταρα σε πνεύμονες ποντικού, σε μια προσπάθεια που θεωρείται πως μελλοντικά θα οδηγήσει σε θεραπείες για ανθρώπους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007

Η Μεσογειακή διατροφή απομακρύνει αλλεργίες και άσθμα

Η Mεσογειακή διατροφή ενδέχεται να απομακρύνει τις αλλεργίες, τα αναπνευστικά προβλήματα και το άσθμα από τα παιδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Έλληνες, Βρετανοί και Ισπανοί επιστήμονες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 700 παιδιών στις αγροτικές περιοχές της Κρήτης, όπου δεν παρατηρούνται σε μεγάλο ποσοστό αναπνευστικά προβλήματα.