Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, 14:07

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μειώνει το σάκχαρο και τη χοληστερόλη μετά το γεύμα

Νέα έρευνα αναφέρει ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί ενδεχομένως να έχει πιο υγιεινή επίδραση στα επίπεδα του σακχάρου και της LDL χοληστερόλης μετά τα γεύματα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, 13:59

Έγκριση θεραπείας για την υψηλή χοληστερίνη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την άδεια του Εvolocumab, του πρώτου αναστολέα της προ-πρωτεΐνης κονβερτάσηςσουμπτιλισίνης/κεξίνης τύπου 9 (PCSK9) που εγκρίνεται παγκοσμίως, για τη θεραπεία ασθενών με μη ελεγχόμενη χοληστερόλη που έχουν ανάγκη επιπρόσθετης εντατικής μείωσης της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης χοληστερόλης (LDL-C).

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015, 16:28

Οι στατίνες προκαλούν επιθετικότητα στις γυναίκες

Νέα έρευνα συνδέει τη λήψη των στατινών, φαρμάκων για τον έλεγχο της χοληστερόλης στο αίμα, με επιθετικότητα στις γυναίκες.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, 19:56

Στατίνες και επίπτωση στη μνήμη

Nέα μεγάλη έρευνα ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τη μνήμη, από τη χρήση στατινών συγκριτικά με άλλα φάρμακα κατά της χοληστερόλης.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015, 20:08

Μείωση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών με διπλό συνδυασμό κατά της χοληστερόλης

Aσθενείς που πήραν συνδυαστική θεραπεία με εζετιμίμπη και σιμβαστατίνη, ταυτόχρονα, παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα μείζονα καρδιαγγειακά συμβάματα, σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν μονοθεραπεία με σιμβαστατίνη, σύμφωνα με τη μελέτη IMPROVE-IT.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015, 19:57

Έρευνα: Οι στατίνες μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο

Γυναίκες που ανέφεραν ότι λαμβάνουν στατίνες, τα φάρμακα που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης, ήταν κατά 20% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο κατά τη διάρκεια έρευνας.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 20:07

Στο δρόμο για έγκριση νέο όπλο κατά της υψηλής χοληστερόλης

H Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου evolocumab, για χρήση του σε ορισμένους ασθενείς με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 16:49

Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή

Η παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο λόγω καρδιαγγειακής νόσου, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, 18:47

Άντρες που ασκούνται μπορεί να καθυστερήσουν την αύξηση της χοληστερόλης

Σε νέα έρευνα, όσο καλύτερη επίδοση είχαν οι άντρες σε εξετάσεις καρδιαναπνευστικής φόρμας τόσο πιο πιθανό ήταν να έχουν χαμηλότερη ολική χοληστερόλη, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, 16:42

Όσο πιο χαμηλά η “κακή” LDL χοληστερόλη, τόσο καλύτερη η υγεία της καρδιάς

Προβάλλεται η καμπάνια της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού ως προς την LDL χοληστερόλη.