Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

Eπιδημιολογική έρευνα για την κακοποίηση και παραμέληση παιδιών

Έγκυρα στοιχεία που περιγράφουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος της Κακοποίησης και Παραμέλησης των παιδιών σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, αλλά και σε Βαλκανικό επίπεδο είναι ο στόχος των εταίρων του προγράμματος BECAN.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Εκτεθειμένα τα κακοποιημένα παιδιά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφορες υποθέσεις περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων απασχολούν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα τα ΜΜΕ.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Πρόγραμμα BECAN για την κακοποίηση των παιδιών στα Βαλκάνια

Η έλλειψη ενός κοινού συστήματος καταγραφής και αντιμετώπισης του φαινομένου της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών, απασχολεί το ερευνητικό πρόγραμμα BECAN.

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009

'Ερευνα συνδέει την παιδική κακοποίηση με την οστεοαρθρίτιδα

Ενήλικες που κακοποιήθηκαν σωματικά στην παιδική τους ηλικία έχουν 56% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Οι κακοποιημένες γυναίκες εμφανίζουν πολλές παθήσεις

Γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση από το σύντροφό τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από διάφορες νόσους σε σχέση με άλλες γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Θύματα κακοποίησης 5.000 έως 10.000 Ελληνόπουλα το χρόνο

Πέντε έως δέκα χιλιάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας, κακοποιούνται ή παραμελούνται κάθε χρόνο, από το οικογενειακό ή κοντινό τους περιβάλλον, στη χώρα μας.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Γιατί ορισμένα παιδιά θυματοποιούνται από νωρίς

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, μέχρι ένα στα δέκα παιδιά πέφτουν θύματα ‘κακοποίησης’ και θυματοποίησης από άλλα παιδιά, αρχίζοντας από την εποχή ακόμα που είναι αρκετά μεγάλα για να αρχίσουν να κοινωνικοποιούνται.

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008

Υψηλά επίπεδα άσθματος σε κακοποιημένα παιδιά

Ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος είναι διπλάσιος σε παιδιά που έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πόρτο Ρίκο.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Κακοποίηση ανδρών: συμβαίνει και στη χώρα μας

Μπορεί ακόμα και σήμερα να ακούγεται περισσότερο ως ανέκδοτο, αλλά ήδη από το 1974 ο Gelles διαπίστωσε ότι οι άντρες σύζυγοι έπεφταν θύματα βίας σχεδόν με την ίδια συχνότητα όσο και οι γυναίκες.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007

Θύματα κακοποίησης το 15% των μαθητών του Δημοτικού

Στοιχεία σοκ για την παιδική κακοποίηση στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο επιστημονικής εκδήλωσης. Ποσοστό 15% των μαθητών δημοτικού στην Ελλάδα έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και σωματικά.