Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009, 16:16

Η αλλεργία στη γλουτένη αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Οι κίνδυνοι για εμφάνιση αλλεργιών στη γλουτένη έχουν υποεκτιμηθεί, σύμφωνα με έρευνα που ανακάλυψε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας σε ανθρώπους που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008, 16:14

Αλλεργία στα αβγά; Δοκιμάστε…κέικ

Για να απευαισθητοποιήσετε το παιδί σας που πιθανόν εμφανίζει αλλεργία στα αβγά, Έλληνες γιατροί συνιστούν να τα αφήνετε να τρώνε κέικ.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008, 20:04

Στόχος οι νέες θεραπείες για αναπνευστικές παθήσεις

Με στόχο την ανακάλυψη νέων τρόπων αντιμετώπισης αναπνευστικών νοσημάτων, η sanofi-aventis ενώνει τις δυνάμεις της με το Τμήμα Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας του John Hopkins.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008, 18:28

Ποιοι είναι οι συνήθεις αλλεργιογόνοι παράγοντες

Τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008, 15:50

Επιδημία αλλεργιών από εξωτικά φρούτα και φυτά

Ένας στους τρεις κατοίκους της Αττικής και των άλλων μεγάλων πόλεων αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αλλεργία, ενώ στον τετραπλασιασμό των αλλεργικών νοσημάτων στη χώρα μας έχει οδηγήσει την τελευταία 20ετία η κατανάλωση εξωτικών φρούτων και λαχανικών και η ανεξέλεγκτη εισαγωγή καλλωπιστικών φυτών.

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007, 14:25

Σε έξαρση οι εποχικές αλλεργίες λόγω της αυξημένης ζέστης

Αιφνιδιαστικό «χτύπημα» κατάφεραν φέτος τα αλλεργιογόνα. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο θερμός χειμώνας, οδήγησαν σε πρώιμη ανθοφορία των φυτών που «ενοχοποιούνται» για πρόκληση αλλεργιών. Ένας στους πέντε Έλληνες ταλαιπωρείται από κάποιας μορφής αλλεργία, ενώ οι περιπτώσεις άσθματος έχουν αυξηθεί σημαντικά στη χώρα μας.