Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018, 14:27

Η αλλεργία στο γάλα επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσα είχαν αλλεργία στο γάλα είχαν αυξημένο κίνδυνο για χαμηλότερο ύψος από το μέσο όρο.

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 17:46

Νέα στοιχεία για την αλλεργία στα φυστίκια

Η έρευνα είναι η πρώτη που συνδέει το γονίδιο EMSY με τροφικές αλλεργίες και με γενική προδιάθεση σε αυτές, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017, 20:01

Κλιματική αλλαγή και άσθμα

Νέα έρευνα έδειξε ότι Η κλιματική αλλαγή μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την έκθεση κάποιου σε εξωτερικούς μύκητες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των αεραγωγών, οδηγώντας σε αύξηση των συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργίας.

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017, 15:06

Η έκθεση της εγκύου σε ουσίες που περιέχονται στα πλαστικά αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργίας στο παιδί της

Οι φθαλικές ενώσεις παρεμβάλλονται και στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών.

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017, 12:20

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά

Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής μπορεί να αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης τροφικής αλλεργίας αργότερα στη ζωή, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016, 19:12

Δερματικό επίθεμα βοηθά παιδιά με αλλεργία στα φιστίκια

Η επιδερμική ανοσοθεραπεία προσπαθεί να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντέχει αρκετή ποσότητα φιστικιού ώστε να προστατεύεται έναντι τυχαίας δυσπεψίας ή έκθεσης.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 15:39

Οι τροφικές αλλεργίες αυξάνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Aπό τα σημαντικότερα τροφικά αλλεργιογόνα, η αλλεργία στα φιστίκια, στο γάλα και στα αυγά προδιαθέτει σημαντικά τα παιδιά σε άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 13:34

Το δάγκωμα των νυχιών μειώνει την πιθανότητα αλλεργίας

Τα παιδιά που πιπιλάνε το δάκτυλό τους ή τρώνε τα νύχια τους έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν αλλεργίες, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016, 17:35

Κύηση: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργίας στα παιδιά

Έρευνα ανακάλυψε ότι η υψηλότερη πρόσληψη τροφών με βιταμίνη D στην εγκυμοσύνη συνδέθηκε με 20% μικρότερο ποσοστό αλλεργικής ρινίτιδας στη σχολική ηλικία.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015, 16:50

Ανάκληση τυροκαυτερής από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισε προϊόν τυροκαυτερής, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιεί ''άμυλο σίτου'', το οποίο δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία / δυσανεξία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτό.