Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010

Η οστεοπόρωση αφορά και τους άνδρες

Οι άνδρες άνω των 50- 60 ετών αντιμετωπίζουν, όσο και οι γυναίκες, κίνδυνο να υποστούν κάποιο κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Οστεοπόρωση: Εξετάσεις και ενημέρωση σε περισσότερους από 6.000 συμπολίτες μας

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης προσέφερε σε 6.000 συμπολίτες μας την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν αλλά και να ενημερωθούν γύρω από την οστεοπόρωση.

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Εκστρατεία ενημέρωσης για την οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης 2010, διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης.

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010

Φάρμακα για την οστεοπόρωση σχετίζονται με κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου

Η μακροχρόνια χρήση διφωσφωνικών, φαρμάκων για την οστεοπόρωση, μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον οισοφάγο, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010

Το denosumab έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην E.E

Tο denosumab μείωσε τον κίνδυνο καταγμάτων κατά τη θεραπεία της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Οστεοπόρωση: Επικίνδυνη για κατάγματα η ελλιπής συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή

Σημαντική και συνεχώς αυξανόμενη είναι η οικονομική επίπτωση που επιφέρουν τα οστεοπορωτικά κατάγματα στα συστήματα υγείας.

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010

Εντοπίστηκαν 13 νέα γονίδια που σχετίζονται με την οστεοπόρωση

Ομάδα ερευνητών εντόπισε 20 γονίδια που σχετίζονται με την οστεοπόρωση και την εξασθένηση των οστών, στα οποία περιλαμβάνονται 13 γονίδια που δεν είχαν σχετιστεί προηγουμένως με τη νόσο.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010

Φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης προλαμβάνουν τον καρκίνο στο μαστό

Ορισμένα είδη φαρμάκων ενίσχυσης των οστών που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Πότε ενδείκνυται η εξέταση οστικής πυκνότητας

Μια εξέταση οστικής πυκνότητας μετρά τη δύναμη και τη μάζα των οστών-δείκτες του κινδύνου που αντιμετωπίζει κάποιος για να εμφανίσει οστεοπόρωση.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Θετική γνωμοδότηση από τη CHMP για το denosumab

Θετική γνωμοδότηση έδωσε η επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης χρήσης για κυκλοφορία του denosumab, για την οστεοπόρωση, στην Ε.Ε.