Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

7 στις 10 γυναίκες δεν προσλαμβάνουν το ασβέστιο που χρειάζονται

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για την σκελετική υγεία και την οστεοπόρωση.

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017

Ένας  στους τρεις  άνω των 65  πέφτει τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο

Οι πτώσεις των ηλικιωμένων, σε συνδυασμό με την οστεοπόρωση, αποτελούν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» με δυσμενή, πολλές φορές, έκβαση.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα συνδέει τη μεγάλη χρήση κάνναβης με την οστεοπόρωση

Σε έρευνα που εξέτασε την επίδραση της κάνναβης στον ΔΜΣ, ερευνητές του University of Edinburgh διαπίστωσαν ότι κάνουν μεγάλη χρήση είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μελλοντικά μειωμένη οστική πυκνότητα και κατάγματα.

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016

Μωρά που περπατούν γρήγορα έχουν ισχυρότερα οστά ως έφηβοι

Οι ερευνητές υπέδειξαν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό όσων έχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση και κατάγματα, μελλοντικά.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Τα πρόωρα παιδιά κινδυνεύουν από οστεοπόρωση στην ενήλικο ζωή

Eυρήματα έδειξαν ότι ενήλικες που γεννήθηκαν πρόωρα έχουν χαμηλότερη μέγιστη οστική μάζα σε σύγκριση με αυτούς που γεννήθηκαν κανονικά, στο τέλος της κύησης.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα ανέστρεψε την οστεοπόρωση σε ποντικούς

Αρχικές δοκιμές της μεθόδου σε ανθρώπους βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Το μαύρο τσάι συνδέεται με λιγότερα κατάγματα στις ηλικιωμένες

Ηλικιωμένες που έπιναν άφθονο τσάι ημερησίως, είχαν 34% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρό κάταγμα που συνδεόταν με οστεοπόρωση, έδειξε νέα έρευνα.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο; Βρείτε την απάντηση με τον νέο υπολογιστή πρόσληψης ασβεστίου

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Οστεοπόρωσης (IOF), παρουσίασε τον Υπολογιστή πρόσληψης Ασβεστίου του IOF προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο να μάθει εάν λαμβάνει αρκετή ποσότητα ασβεστίου στην καθημερινή του διατροφή.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015

Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης D δεν δυναμώνουν τα οστά

Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης D δεν φαίνεται να προστατεύουν τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τους κινδύνους της οστεοπόρωσης, υποδηλώνει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Περισσότεροι μύες για μακρά ζωή

Η συχνή άσκηση και οι δυνατοί μυς βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, όπως διαβήτης, καρκίνος, οστεοπόρωση. Τι αναφέρουν σχετικές έρευνες.