Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022, 14:09

Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο για COVID [μελέτη]

Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρουσιάζουν πρόσφατη δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Nutrition.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022, 13:26

Σπατάλη φαγητού: Πώς θα την περιορίσουμε

Το φαινόμενο της κατασπατάλησης των τροφίμων έχει άμεση συνέπεια και με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022, 12:27

7η Ιουνίου 2022 - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Το φετινό θέμα της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) είναι «Ασφαλέστερα τρόφιμα, καλύτερη υγεία».

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, 16:51

Πώς τα...άδεια από τρόφιμα ντουλάπια οδηγούν στην εμφάνιση διαβήτη

Το να τρώει κάποιος σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες τείνει να κοστίζει περισσότερα χρήματα

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, 14:25

Ένταση υγειονομικών ελέγχων ενόψει Πάσχα - Έμφαση στην εικόνα του προσωπικού

Τι επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας για την πρόληψη της CoViD.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, 15:06

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων το Πάσχα

Τι προτείνουν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022, 20:48

Ανακαλείται το σύνολο των αυγών Kinder και των Kinder Schokobons στην Ελλάδα

Λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας η επέκταση της ανάκλησης των προϊόντων. Αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης "Ferrero Ardennes", που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους, επικαλείται ο ΕΦΕΤ.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, 09:00

Ταΐζοντας τον κόσμο: Ποιες είναι οι προκλήσεις και πώς θα επιτύχουμε την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

Καθώς βαθαίνει η κρίση στην Ουκρανία, ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, 16:49

Ο OHE προειδοποιεί για ''κόλαση'' στα τρόφιμα- Μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη

Εκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να ενισχύσουν οικονομικά τις φτωχές χώρες απηύθυνε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ. Κίνδυνος λιμού, αποσταθεροποίησης και μαζικής μετανάστευσης.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022, 08:00

Τοξικά στο πιάτο μας - Ουκρανοί και Ρώσοι επιστήμονες συζητούν στην Ελλάδα

Η επιστήμη ενώνει, λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δ. Κουρέτας, που καλεί Ρώσους, Ουκρανούς, Έλληνες, Τούρκους και Ιρανούς επιστήμονες σε διεθνές συνέδριο στην Ελλάδα.