Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου για τον ‘Εμπολα μέχρι το τέλος του 2015

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα παραχθούν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου για τον ‘Εμπολα.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Έρευνα: Η επιδημία του ‘Εμπολα θα ενταθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Eρευνητές προβλέπουν ότι δεκάδες χιλιάδες νέα περιστατικά ‘Εμπολα-και θάνατοι-είναι πιθανά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αν η εξάπλωση του ιού συνεχίσει την παρούσα πορεία της.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Περιστατικό ‘Εμπολα στη Νέα Υόρκη

Διαγνώστηκε την Πέμπτη το πρώτο περιστατικό 'Εμπολα στη Νέα Υόρκη και το τέταρτο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για γιατρό που επέστρεψε στη Νέα Υόρκη από τη Γουινέα.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ε.Ε: Θα διαθέσει 2,9 εκατομμύρια ευρώ για έρευνα κατά του ‘Εμπολα

Ξεκινά στη Γουινέα έρευνα για την αποτελεσματικότητα της χρήσης του αίματος των ασθενών με ‘Εμπολα ως θεραπευτική αγωγή κατά της νόσου.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

'Εμπολα: Πρώτο ύποπτο περιστατικό στο Λίβανο

Το πρώτο ύποπτο περιστατικό για Έμπολα στο Λίβανο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Πρόκειται για άντρα που επέστρεψε στο Λίβανο από χώρα της δυτικής Αφρικής.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

‘Eμπολα: Παρασκευάστηκε ορός που θα σταλεί στη δυτική Αφρική

Επιστήμονες παρασκεύασαν ορό από ασθενείς που ανάρρωσαν από τον ιό Έμπολα. Ο ορός αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες εβδομάδες στη δυτική Αφρική.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

‘Εμπολα: Νέες οδηγίες από τον CDC για τους υγειονομικούς

Νέες οδηγίες εξέδωσε το Κέντρο για τον ‘Ελεγχο και την Πρόληψη Νόσων των ΗΠΑ, για εργαζόμενους στον κλάδο υγείας που φροντίζουν ασθενείς που έοχυν προσβληθεί από τον ιό 'Εμπολα.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Θα μπορούσε ο ‘Εμπολα να μεταδίδεται αερογενώς;

Καθηγητής βιολογικής επιστήμης στο Purdue University, προειδοποίησε ότι η πιθανότητα ο ιός του 'Εμπολα να μεταλλαχτεί και να μεταδίδεται αερογενώς δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

‘Εμπολα: Απομονώθηκε σε κρουαζιερόπλοιο Τεξανός για πιθανή επαφή με σωματικά υγρά ασθενούς

Απομονώθηκε στην καμπίνα κρουαζιεροπλοίου Τεξανός εργαζόμενος στην υγεία, που είχε πιθανόν έρθει σε επαφή με σωματικά υγρά ασθενούς με Έμπολα πριν 19 ημέρες.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΟΥ εντείνει τις προσπάθειές του για την πρόληψη της εξάπλωσης του ‘Εμπολα

Προτεραιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελούν 15 αφρικανικές χώρες, δήλωσε η Isabelle Nuttall, αξιωματούχος του ΠΟΥ.