Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Έρευνα συνδέει την ημικρανία και την κατάθλιψη με μικρότερο εγκέφαλο

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι με ημικρανίες, που επίσης παρουσιάζουν κατάθλιψη, έχουν μικρότερο εγκέφαλο, ανακάλυψη που θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την αντιμετώπιση των παθήσεων.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013

Εντοπίστηκε γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με τις ημικρανίες

Ερευνητές δήλωσαν ότι εντόπισαν γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με συνήθη μορφή ημικρανίας.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Έρευνα συνδέει τους παιδικούς κολικούς με την ημικρανία

Παιδιά που εμφανίζουν κολικούς μπορεί ενδεχομένως να είναι περισσότερο πιθανό να έχουν ημικρανίες όταν μεγαλώσουν, αναφέρει νέα έρευνα στο περιοδικό 'JAMA.'

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013

Έρευνα: Το σεξ απομακρύνει την ημικρανία

Eρευνητές από το University of Munster στη Γερμανία, ανακάλυψαν ότι το σεξ είχε αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των ημικρανιών στο 60% όσων υπέφεραν από αυτές και στο ένα τρίτο ασθενών με αθροιστικό πονοκέφαλο.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα συνδέει τις αστραπές με την ημικρανία

Με βάση ημερολόγια πονοκεφάλου και στοιχεία για τον καιρό στο Οχάιο και το Μισούρι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι είχαν περισσότερες από 28% πιθανότητες να εμφανίσουν ημικρανία σε μέρες όπου οι αστραπές έπεφταν σε απόσταση 25 μιλίων από το σπίτι τους.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα συνδέει την ημικρανία με αύρα με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προβολής και θρόμβωσης

Γυναίκες που πάσχουν από ημικρανία με αύρα μπορεί ενδεχομένως να εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής όπως και πιθανόν υψηλότερο κίνδυνο για επικίνδυνους θρόμβους αν χρησιμοποιούν ορισμένα αντισυλληπτικά.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013

Η επιληψία και η ημικρανία ενδεχομένως μοιράζονται γενετική σχέση

Ισχυρό οικογενειακό ιστορικό σπασμών ενδεχομένως αυξάνει τις πιθανότητες σοβαρής ημικρανίας, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Epilepsia’.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Εντοπίστηκαν ακόμα 4 γονίδια για την ημικρανία

Ευρωπαίοι και Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι εντόπισαν 4 ακόμα γονίδια που υποδεικνύουν κληρονομική αιτία για την κοινή ημικρανία.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα συνδέει την ημικρανία με την κατάθλιψη

Γυναίκες που εμφανίζουν ημικρανίες ή παρουσίαζαν στο παρελθόν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για κατάθλιψη, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ημικρανία: Ορισμένες φορές εμφανίζονται φανταστικές μυρωδιές

Φανταστικές μυρωδιές μπορεί να εμφανιστούν πριν από την ημικρανία ως μέρος της αύρας, αν και συμβαίνει σπάνια, αναφέρει αμερικανική έρευνα.