Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Η ημικρανία σχετίζεται με ψυχικές διαταραχές

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αγχωδών και συναισθηματικών διαταραχών.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Ακόμα και ο εικονικός βελονισμός βοηθά στον πονοκέφαλο

Ο βελονισμός εμποδίζει τους πονοκεφάλους και την ημικρανία, αλλά εικονική αγωγή, όπου οι βελόνες τοποθετούνται λανθασμένα, φαίνεται πως δρουν σχεδόν το ίδιο καλά, σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008

Ημικρανία με αύρα: Κίνδυνος για εγκεφαλικό και καρδιά

Οι άνθρωποι που εμφανίζουν ημικρανία με αύρα μπορεί να βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε σε Διεθνές συνέδριο για την ημικρανία.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες στην εγκυμοσύνη

Ορισμένες γυναίκες που έχουν τάση για ημικρανία παρατηρούν ότι οι πονοκέφαλοι εξασθενούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες που πάσχουν από ημικρανία παρατηρούν ότι η εγκυμοσύνη αυξάνει την έντασή τους.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

Τι μπορεί να προκαλέσει ημικρανία στις γυναίκες

Οι ημικρανίες είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άντρες. Ακολουθεί λίστα των συνήθων αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία στις γυναίκες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007

Η ημικρανία σχετίζεται με υπνηλία και κούραση

Νέα αποτελέσματα ερευνών επιβεβαιώνουν ότι η υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο συχνή σε ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανία σε σχέση με αυτούς που δεν πάσχουν.

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007

Με κακοποίηση στην παιδική ηλικία συνδέεται η κατάθλιψη σε γυναίκες με ημικρανία

Η κακοποίηση σε παιδική ηλικία είναι πιο κοινή σε γυναίκες με ημικρανία που υποφέρουν από κατάθλιψη σε σχέση με γυναίκες που υποφέρουν μόνο από κατάθλιψη.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007

Νέα έρευνα συσχετίζει την ημικρανία με το εγκεφαλικό στις γυναίκες

Η ημικρανία με οπτικά φαινόμενα γνωστά ως αύρα, φαίνεται πως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσει μια γυναίκα εγκεφαλικό επεισόδιο. Νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις αυξανόμενες ενδείξεις για σχέση της ημικρανίας με το εγκεφαλικό.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007

8 tips για το πρόβλημα και την αντιμετώπιση της ημικρανίας

Οι πονοκέφαλοι ταλαιπωρούν συχνά πολλούς ανθρώπους και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής τους. Παγκοσμίως, ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007

Δυσκοιλιότητα για 1 στους 5 Έλληνες-Ημέρα ευαισθητοποίησης η 10η Μαίου

Το ίδιο ή και πιο σοβαρό πρόβλημα από την ημικρανία και το κρυολόγημα θεωρούν τη δυσκοιλιότητα όσοι πάσχουν από αυτή και απ΄οτι φαίνεται είναι αρκετοί και στη χώρα μας: έναν στους πέντε έλληνες ταλαιπωρεί το πρόβλημα και μάλιστα κατά μέσο όρο για 11 χρόνια.