Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009, 14:33

Η ημικρανία στην έγκυο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η ημικρανία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009, 19:25

Η ημικρανία σχετίζεται με ψυχικές διαταραχές

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αγχωδών και συναισθηματικών διαταραχών.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 18:46

Ακόμα και ο εικονικός βελονισμός βοηθά στον πονοκέφαλο

Ο βελονισμός εμποδίζει τους πονοκεφάλους και την ημικρανία, αλλά εικονική αγωγή, όπου οι βελόνες τοποθετούνται λανθασμένα, φαίνεται πως δρουν σχεδόν το ίδιο καλά, σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008, 17:30

Ημικρανία με αύρα: Κίνδυνος για εγκεφαλικό και καρδιά

Οι άνθρωποι που εμφανίζουν ημικρανία με αύρα μπορεί να βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε σε Διεθνές συνέδριο για την ημικρανία.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008, 17:30

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες στην εγκυμοσύνη

Ορισμένες γυναίκες που έχουν τάση για ημικρανία παρατηρούν ότι οι πονοκέφαλοι εξασθενούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες που πάσχουν από ημικρανία παρατηρούν ότι η εγκυμοσύνη αυξάνει την έντασή τους.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008, 14:11

Τι μπορεί να προκαλέσει ημικρανία στις γυναίκες

Οι ημικρανίες είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άντρες. Ακολουθεί λίστα των συνήθων αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία στις γυναίκες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007, 17:41

Η ημικρανία σχετίζεται με υπνηλία και κούραση

Νέα αποτελέσματα ερευνών επιβεβαιώνουν ότι η υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο συχνή σε ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανία σε σχέση με αυτούς που δεν πάσχουν.

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007, 19:42

Με κακοποίηση στην παιδική ηλικία συνδέεται η κατάθλιψη σε γυναίκες με ημικρανία

Η κακοποίηση σε παιδική ηλικία είναι πιο κοινή σε γυναίκες με ημικρανία που υποφέρουν από κατάθλιψη σε σχέση με γυναίκες που υποφέρουν μόνο από κατάθλιψη.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007, 13:11

Νέα έρευνα συσχετίζει την ημικρανία με το εγκεφαλικό στις γυναίκες

Η ημικρανία με οπτικά φαινόμενα γνωστά ως αύρα, φαίνεται πως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσει μια γυναίκα εγκεφαλικό επεισόδιο. Νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις αυξανόμενες ενδείξεις για σχέση της ημικρανίας με το εγκεφαλικό.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007, 15:51

8 tips για το πρόβλημα και την αντιμετώπιση της ημικρανίας

Οι πονοκέφαλοι ταλαιπωρούν συχνά πολλούς ανθρώπους και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής τους. Παγκοσμίως, ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους.