Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

'Έκρηξη' κρουσμάτων καρκίνου προστάτη

Αύξηση των κρουσμάτων του καρκίνου του προστάτη περιμένουν τα επόμενα χρόνια οι επιστήμονες. Αιτία είναι η επέκταση του προσδόκιμου επιβίωσης, καθώς η καρκίνος του προστάτη συνδέεται άμεση με την ηλικία.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Αυξάνεται η θνησιμότητα στους παχύσαρκους

Ακόμα μια αρνητική επίπτωση των περιττών κιλών στην υγεία είναι ότι, όπως υποδεικνύει νέα έρευνα, οι άντρες με περιττά κιλά που πάσχουν από καρκίνο στον προστάτη, έχουν διπλάσιες πιθανότητες θνησιμότητας σε σχέση με άντρες φυσιολογικού βάρους.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένη επανεμφάνιση

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του προστάτη και θανάτου μετά το τέλος της θεραπείας με ακτινοβολία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό BJU International.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου των αντρών. Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν μοιραία κατάληξη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση της νόσου ώστε να βοηθηθεί στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην έγκαιρη έναρξη της θεραπείας.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Αυξημένη θνησιμότητα στους παχύσαρκους ασθενείς

Οι παχύσαρκοι άντρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας του ‘Fred Hutchinson Cancer Research Center’.