Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 16:54

Έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το σύνδρομο Down

Αναπτύχθηκαν εγκεφαλικά κύτταρα από δερματικά κύτταρα ενηλίκων με σύνδρομο Down, σε μια έρευνα που θα μπορούσε να δώσει νέα στοιχεία για τη νόσο.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, 15:01

Μαρτυρία: Το σύνδρομο Down του παιδιού μου δεν άλλαξε τα όνειρά μου

‘Τι είδος sneakers θα πρέπει να φορά; Πρόκειται για μια από τις πολλές ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό μου. Είναι Σεπτέμβριος του 2003 και μόλις ανακάλυψα ότι η κόρη μου θα γεννηθεί με σύνδρομο Down. Είμαι μόνο 16 ετών, λίγο πριν τα 17.'

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011, 13:52

Κορυφαίο επιστημονικό επίτευγμα για τη διάγνωση του Συνδρόμου Down

Ένα καινοτόμο μη επεμβατικό προγεννητικό διαγνωστικό τεστ για το Σύνδρομο Down θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους οι γιατροί, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες πρόβλεψης και παράλληλα ελαχιστοποιεί τις πιθανές παρενέργειες για την έγκυο.

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 19:12

Αναπτύσσεται εξέταση αίματος για το σύνδρομο Down

Εξέταση αίματος DNA για το σύνδρομο Down θα μπορούσε να απαλλάξει εγκύους από επεμβατικές εξετάσεις όπως η αμνιοκέντηση, δηλώνουν ερευνητές στο περιοδικό ‘British Medical Journal’.

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010, 17:10

Διάγνωση συνδρόμου Down: Η αρχική λύπη μετατρέπεται σε χαρά

Τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν τις περισσότερες φορές οι γονείς όταν μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει σύνδρομο Down μετατρέπονται τελικά σε χαρά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010, 15:30

Πρωτεΐνη συνδέει τη νόσο Alzheimer με το σύνδρομο Down

Ερευνητές δήλωσαν ότι μια πρωτεΐνη που αποφράσσει τον εγκέφαλο στη νόσο Alzheimer συσσωρεύεται επίσης στα μάτια των ασθενών που πάσχουν από σύνδρομο Down προκαλώντας καταρράκτη.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009, 16:49

Αισιόδοξα νέα για το Σύνδρομο Down

Νέα έρευνα μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει τη βάση για μελλοντική ιατρική αντιμετώπιση των προβλημάτων μνήμης που σχετίζονται με το σύνδρομο Down.