Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Ο θηλασμός προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Μια γυναίκα που έχει μητέρα ή αδερφή με καρκίνο στο μαστό θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να θηλάσει το μωρό της, σύμφωνα με συμβουλές ερευνητών.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Αυξάνεται ο θηλασμός...λόγω της οικονομικής στενότητας

Θετικές πτυχές στην υγεία των ερχόμενων γενεών, έχει η οικονομική κρίση, καθώς λόγω της στενότητας που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, αυξάνεται ο βρεφικός θηλασμός.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Ο θηλασμός προστατεύει την καρδιά της μητέρας

Οι γυναίκες που θηλάζουν μπορεί ενδεχομένως να μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή, καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Ο θηλασμός, ‘ασπίδα’ κατά των πνευμονικών λοιμώξεων στα κορίτσια

Ο θηλασμός φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής πνευμονικής λοίμωξης και νοσηλείας στα νεογέννητα κορίτσια, αλλά όχι στα αγόρια.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Ο θηλασμός δυναμώνει τους πνεύμονες του παιδιού

Η προσπάθεια που καταβάλλει ένα μωρό για να θηλάσει μπορεί ενδεχομένως να ωφελεί τους πνεύμονές του κατά την παιδική ηλικία, υποδεικνύει νέα έρευνα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008

Ο θηλασμός προστατεύει και από προβλήματα συμπεριφοράς

Ακόμα ένα πιθανό όφελος του θηλασμού προκύπτει από την έρευνα. Τα παιδιά που θηλάζουν φαίνεται πως έχουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ο θηλασμός προστατεύει από τον καρκίνο στο μαστό

Ο θηλασμός, για διάρκεια ενός χρόνου, βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Ο θηλασμός επιταχύνει την απώλεια κιλών της μητέρας

Οι νέες μητέρες μπορεί ενδεχομένως να καταφέρουν να επανέλθουν στο σωματικό βάρος που είχαν πριν από την εγκυμοσύνη, αν επιλέξουν αποκλειστικά το θηλασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Ο θηλασμός μειώνει τη χοληστερόλη

Τα παιδιά που θηλάζουν, ενδεχομένως έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στην ενήλικη ζωή, αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘The American Journal of Clinical Nutrition’.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008

Ο θηλασμός μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε νέες θεραπείες κατά των αλλεργιών

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το γιατί ο θηλασμός μπορεί πιθανόν να προστατεύει τα παιδιά ενάντια στις αλλεργίες, όπως το άσθμα, δήλωσαν οι επιστήμονες.