Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008, 19:19

Νοσεί η υγεία των παιδιών στη χώρα μας

Υψηλά ποσοστά παραμελημένων προβλημάτων υγείας παρουσιάζουν οι μαθητές της επαρχίας στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα, ενώ άλλη έρευνα έδειξε ότι δεν προστατεύονται επαρκώς από την επικίνδυνη ηλικιακή ακτινοβολία.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008, 15:50

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα, ανακοίνωσαν Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές. Tο μαύρισμα και ο καρκίνος του δέρματος αρχίζουν με βλάβη στο DNA, που προκαλείται από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007, 15:52

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία απομακρύνει τον καρκίνο του μαστού

Ενώ η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο δέρμα, η αυξημένη έκθεση στο φως του ήλιου, ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για προχωρημένο καρκίνο του μαστού κατά 50%.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007, 18:01

Καρκίνος του προστάτη: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένη επανεμφάνιση

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του προστάτη και θανάτου μετά το τέλος της θεραπείας με ακτινοβολία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό BJU International.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007, 14:52

Έρευνα: Ο καφές σε συνδυασμό με την άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος

Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για την προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα. Ο συνδυασμός άσκησης και νερού με καφεΐνη μείωσε τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα ποντικών που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007, 18:53

Προσοχή στα εγκαύματα σε νεαρή ηλικία

Τα παιδιά πρέπει να είναι επαρκώς προστατευμένα, όταν πρόκειται να εκτεθούν στον ήλιο, καθώς η ακτινοβολία του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Σε ετήσια βάση, διαγιγκώσκονται 60.000 κακοήθη μελανώματα σε κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους οποίους οι 16.000 χάνουν τη ζωή τους.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007, 15:29

Ηλιος: Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των ματιών σας

Σοβαρούς κινδύνους διατρέχουν τα μάτια μας από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, καθώς λόγω της τρύπας του όζοντος ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας διαπερνούν την ατμόσφαιρα και έρχονται σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα.