Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Ο επαρκής ύπνος προστατεύει από το κρυολόγημα

Άνθρωποι που υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου, έχουν πρόβλημα να αποκοιμηθούν ή κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν κρυολόγημα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Πώς γίνεται η σωστή χρήση αντιβίωσης

Τα αντιβιοτικά προορίζονται για την αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων, αλλά δεν είναι αποτελεσματικά έναντι των ιών όπως αυτοί του κοινού κρυολογήματος.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008

Διατροφή και άσκηση, 'ασπίδα' κατά του κρυολογήματος

Η υγιεινή διατροφή, η αποφυγή του καπνίσματος, η φυσική άσκηση και ο έλεγχος του στρες προλαμβάνουν το κρυολόγημα.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008

Σε ποιά ′απίθανα′ σημεία κρύβονται τα μικρόβια

Τα μικρόβια του κρυολογήματος και της γρίπης κρύβονται παντού. Παρακάτω αναφέρουμε τα ‘απίθανα’ μέρη στα οποία μπορεί να κρύβονται τα μικρόβια.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007

Νεκροί στις Η.Π.Α από μεταλλαγμένο ιό του κρυολογήματος

Μεταλλαγμένη εκδοχή του ιού του κοινού κρυολογήματος έφερε το θάνατο σε 10 ανθρώπους, στις Η.Π.Α, τους περασμένους 18 μήνες.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007

Αποσύρονται στις ΗΠΑ παιδικά φάρμακα για το κρυολόγημα

Φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα, τα οποία χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή, για παιδιά κάτω των δύο ετών αποφάσισαν να αποσύρουν από την αγορά διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες ύστερα από αμερικανική έκθεση που προειδοποιεί για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των μωρών.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ερευνητές ανακαλύπτουν εκατοντάδες νέους ιούς του κρυολογήματος

Ήταν γνωστό ως κοινό κρυολόγημα. Τώρα οι επιστήμονες αρχίζουν να δίνουν ονόματα -όχι τόσο κοινά- σε εκατοντάδες ιών που προκαλούν στους ανθρώπους βήχα, συριγμό, φτάρνισμα και άλλα σοβαρότερα συμπτώματα.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007

Δυσκοιλιότητα για 1 στους 5 Έλληνες-Ημέρα ευαισθητοποίησης η 10η Μαίου

Το ίδιο ή και πιο σοβαρό πρόβλημα από την ημικρανία και το κρυολόγημα θεωρούν τη δυσκοιλιότητα όσοι πάσχουν από αυτή και απ΄οτι φαίνεται είναι αρκετοί και στη χώρα μας: έναν στους πέντε έλληνες ταλαιπωρεί το πρόβλημα και μάλιστα κατά μέσο όρο για 11 χρόνια.