Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009, 20:09

Καλύτερη ποιότητα ζωής για καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία

Οι ασθενείς με νεοπλασίες, όχι μόνο μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες κατά της πάθησής τους, αλλά σήμερα μπορούν να έχουν μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009, 15:47

Δύο θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού

Οι ασθενείς με καρκίνο μαστού θεωρούν την απώλεια των μαλλιών τους από τη χημειοθεραπεία πιο ενοχλητική και από την απώλεια μαστού.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008, 19:16

Το 'ζεμάτισμα' συρρικνώνει καρκινικούς όγκους!

H 'υπερθερμική χημειοθεραπεία' όχι μόνο επιφέρει συρρίκνωση του όγκου, αλλά μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε χειρουργικά ακόμη και καρκινοπαθείς που θα χαρακτηρίζονταν 'καταδικασμένοι'.

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008, 10:01

Έρευνα: Η βιταμίνη C περιορίζει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας

Τα συμπληρώματα βιταμίνης Cμπορεί ενδεχομένως να μειώσουν σημαντικά τα οφέλη από ευρεία γκάμα αντικαρκινικών φαρμάκων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008, 18:58

Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέoς συνδυασμός αυξάνει το χρόνο επιβίωσης

Ενα νέο σχήμα χημειοθεραπείας, που καταστρέφει νέα αιμοφόρα αγγεία που αναπτύσσονται γύρω από όγκους έδωσε σπουδαία αποτελέσματα σε δοκιμή φάσης ΙΙ, που έγινε σε ασθενείς με μη εγχειρήσιμο καρκίνο στο πάγκρεας.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008, 11:47

Αυξημένη επιβίωση σε ασθενείς με ορθοκολικό καρκίνο

Αύξηση του χρόνου ζωής ασθενών με μεταστατικό καρκίνο στο παχύ έντερο και στο ορθό, κατά δύο χρόνια, κατέγραψαν μεγάλες μελέτες σε χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι ακολούθησαν το επαναστατικό θεραπευτικό σχήμα που περιελάμβανε το μονοκλωνικό αντίσωμα μπεβασιζουμάμπη και χημειοθεραπεία.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008, 15:33

Επανάσταση στην αντιμετώπιση καρκίνου στο μαστό

Επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης του πρώιμου καρκίνου του μαστού δημιουργεί ανακάλυψη Έλληνα επιστήμονα, η οποία έχει μπει σε κλινική εφαρμογή και θα απαλλάξει εκατομμύρια γυναίκες από την προφυλακτική χημειοθεραπεία!

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008, 15:07

Η άσκηση ‘πολεμά’ την κούραση σε ασθενείς με καρκίνο

Η χημειοθεραπεία και άλλες αγωγές κατά του καρκίνου μπορούν να οδηγήσουν σε αίσθημα κούρασης και εξάντλησης τους ασθενείς, σωματικά και ψυχικά. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των συμπτωμάτων.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007, 17:58

Έρευνα συσχετίζει την χημειοθεραπεία με εμφάνιση λευχαιμίας σε μεγαλύτερες γυναίκες με καρκίνο στο μαστό

Γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με καρκίνο του μαστού που ακολουθούν αγωγή με χημειοθεραπεία έχουν ένα μικρό αλλά σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν οξεία μυελοειδή λευχαιμία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007, 18:26

Η νανοτεχνολογία νέο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου

Εταιρία βιοτεχνολογίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε την ανάπτυξη μεθόδου σύμφωνα με την οποία η θεραπευτική αγωγή σε καρκινοπαθείς γίνεται κατευθείαν με στόχευση των καρκινικών κυττάρων και έχει στόχο την αποφυγή της τοξικότητας που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία.