Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 17:50

Νέο φάρμακο για το μελάνωμα παρατείνει την επιβίωση

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ένα νέο φάρμακο είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του προχωρημένου μελανώματος σε σχέση με τη χημειοθεραπεία.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 17:00

Αποτελεσματικότερες θεραπείες της Λευχαιμίας και των Λεμφωμάτων

Σε αντίθεση με τους άλλους καρκίνους, οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα εμφανίζουν κατά κανόνα μεγάλη ευαισθησία στη χημειοθεραπεία, στην ακτινοθεραπεία, στις στοχευμένες θεραπείες, καθώς και στην ανοσοθεραπεία και για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα ίασης.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 14:24

‘Ασπίδα’ από βλαστοκύτταρα, προστασία για τους καρκινοπαθείς

Μπορεί πιθανόν να καταστεί δυνατή η χρήση ασπίδας από βλαστικά κύτταρα για την προστασία του οργανισμού από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, υποδεικνύουν αρχικά αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 19:01

Η χημειοθεραπεία δεν είναι απαραίτητη σε όλες τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Η χρήση της πολυγονιδιακής ανάλυσης OncotypeDX στις περιπτώσεις με ορμονοευαίσθητο καρκίνο του μαστού μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των ασθενών που χρειάζονται αντιμετώπιση μόνον με Ορμονοθεραπεία.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 17:08

Έρευνα: Η χημειοθεραπεία στην εγκυμοσύνη δεν φαίνεται να επηρεάζει το έμβρυο

Η αγωγή εγκύων καρκινοπαθών με ισχυρή χημειοθεραπεία φαίνεται να μη βλάπτει το έμβρυο, σε αντίθεση με τον πρόωρο τοκετό, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011, 20:27

Τα ιχθυέλαια μπλοκάρουν φάρμακο χημειοθεραπείας

Τα λιπαρά που βρίσκονται σε συμπληρώματα ιχθυελαίων μπορούν να σταματήσουν τη δράση φαρμάκων χημειοθεραπείας, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011, 17:29

Η χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ομιλία

Ασθενείς που έλαβαν μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύονται να εκφραστούν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011, 13:42

Νέα θεραπευτική επιλογή για γυναίκες που πάσχουν από μεταστατικό καρκίνο μαστού στην Ευρώπη

Η ένδειξη παρέχει στους θεράποντες ιατρούς μια επιπλέον θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση ασθενών, στις οποίες η θεραπεία με άλλες επιλογές χημειοθεραπείας δε θεωρείται κατάλληλη.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 18:51

Καρκίνος στο πάγκρεας: Συνδυασμός 4 φαρμάκων αυξάνει την επιβίωση

Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στο πάγκρεας και λαμβάνουν συνδυασμό 4 φαρμάκων χημειοθεραπείας φάνηκε να έχουν μέση επιβίωση αυξημένη κατά 60%, αναφέρουν Γάλλοι ερευνητές.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 18:39

Πώς θα αυξήσετε την όρεξη αν υποβάλλεστε σε χημειοθεραπεία

Μια πιθανή παρενέργεια της χημειοθεραπείας είναι η απώλεια της όρεξης. Ωστόσο η καλή διατροφή είναι σημαντική για να βοηθήσει τον οργανισμό σας να παραμείνει δυνατός.