Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, 14:31

Φόρουμ για την εφαρμοσμένη υπερθερμία στην ογκολογία

Η υπερθερμία είναι ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014, 13:51

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τον καρκίνο των ωοθηκών

Κλινικές μελέτες κατέδειξαν ότι οι γυναίκες με νεοδιαγνωσθέντα προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών που έλαβαν μπεβασιζουμάμπη συν χημειοθεραπεία και συνέχισαν με μονοθεραπεία με μπεβασιζουμάμπη έζησαν σημαντικά περισσότερο, χωρίς επιδείνωση της νόσου.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014, 17:37

Καρκίνος μαστού: Να κάνω ή όχι χημειοθεραπεία;

Οι χειρουργοί και οι χημειοθεραπευτές ογκολόγοι έχουν ένα πρωτοποριακό “όπλο” για την πρόβλεψη του ποσοστού επιβίωσης, καθώς και του οφέλους από συμπληρωματικές θεραπείες.

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014, 17:57

Η βιταμίνη C υποσχόμενη θεραπεία κατά του καρκίνου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C σε καρκινοπαθείς, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία μπορεί να εξουδετερώσει καρκινικά κύτταρα.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 19:06

Καρκίνος στο πάγκρεας: Πειραματικό φάρμακο βελτίωσε την επιβίωση

Tο ποσοστό επιβίωσης στο εξάμηνο ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με το ruxolitinib, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία ήταν 42%, σε σύγκριση με 11% ποσοστό επιβίωσης όσων έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, 12:49

Η σεξουαλική ζωή του καρκινοπαθή

Η Mισέλ είχε προετοιμαστεί για τη χημειοθεραπεία. Προετοιμάστηκε να χάσει τα μαλλιά της και να αντιμετωπίσει τη ναυτία και τη νοσηλεία πολλών μηνών κάθε φορά...

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013, 19:50

Νέο φάρμακο προστατεύει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας

Φάρμακο που αναπτύσσεται στο Linkoping University της Σουηδίας προστατεύει έναντι των παρενεργειών της αγωγής κατά του καρκίνου, ενώ ισχυροποιεί την επίδραση στον όγκο.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 19:53

Αγωγή ‘χημειοθεραπευτικής εμβάπτισης’ για τον καρκίνο του ήπατος

Αγωγή που απομονώνει την παροχή αίματος σε ήπαρ που έχει εμφανίσει καρκίνο, ενώ το όργανο εμβαπτίζεται σε χημειοθεραπεία, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012, 18:02

Η χημειοθεραπεία στην εγκυμοσύνη δεν φαίνεται να βλάπτει τα νεογνά

Γυναίκες που χρειάζεται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία για καρκίνο μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα πρέπει να θυσιάζουν την αγωγή ή να γεννούν νωρίτερα, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 14:53

Γιατί είναι σημαντική η ηρεμία πριν το τέλος...

Ασθενείς που πεθαίνουν, αντιμετωπίζουν καλύτερα τις τελευταίες τους ημέρες αν δεν βρίσκονται στο νοσοκομείο, δεν σιτίζονται μέσω σωλήνα ή υποβαλλόμενοι σε χημειοθεραπεία και αισθάνονται ότι έχουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους, αναφέρει νέα έρευνα σε ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου.