Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Η χημειοθεραπεία στην εγκυμοσύνη δεν φαίνεται να βλάπτει τα νεογνά

Γυναίκες που χρειάζεται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία για καρκίνο μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα πρέπει να θυσιάζουν την αγωγή ή να γεννούν νωρίτερα, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Γιατί είναι σημαντική η ηρεμία πριν το τέλος...

Ασθενείς που πεθαίνουν, αντιμετωπίζουν καλύτερα τις τελευταίες τους ημέρες αν δεν βρίσκονται στο νοσοκομείο, δεν σιτίζονται μέσω σωλήνα ή υποβαλλόμενοι σε χημειοθεραπεία και αισθάνονται ότι έχουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους, αναφέρει νέα έρευνα σε ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Νέο φάρμακο για το μελάνωμα παρατείνει την επιβίωση

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ένα νέο φάρμακο είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του προχωρημένου μελανώματος σε σχέση με τη χημειοθεραπεία.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Αποτελεσματικότερες θεραπείες της Λευχαιμίας και των Λεμφωμάτων

Σε αντίθεση με τους άλλους καρκίνους, οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα εμφανίζουν κατά κανόνα μεγάλη ευαισθησία στη χημειοθεραπεία, στην ακτινοθεραπεία, στις στοχευμένες θεραπείες, καθώς και στην ανοσοθεραπεία και για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα ίασης.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

‘Ασπίδα’ από βλαστοκύτταρα, προστασία για τους καρκινοπαθείς

Μπορεί πιθανόν να καταστεί δυνατή η χρήση ασπίδας από βλαστικά κύτταρα για την προστασία του οργανισμού από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, υποδεικνύουν αρχικά αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Η χημειοθεραπεία δεν είναι απαραίτητη σε όλες τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Η χρήση της πολυγονιδιακής ανάλυσης OncotypeDX στις περιπτώσεις με ορμονοευαίσθητο καρκίνο του μαστού μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των ασθενών που χρειάζονται αντιμετώπιση μόνον με Ορμονοθεραπεία.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα: Η χημειοθεραπεία στην εγκυμοσύνη δεν φαίνεται να επηρεάζει το έμβρυο

Η αγωγή εγκύων καρκινοπαθών με ισχυρή χημειοθεραπεία φαίνεται να μη βλάπτει το έμβρυο, σε αντίθεση με τον πρόωρο τοκετό, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ιχθυέλαια μπλοκάρουν φάρμακο χημειοθεραπείας

Τα λιπαρά που βρίσκονται σε συμπληρώματα ιχθυελαίων μπορούν να σταματήσουν τη δράση φαρμάκων χημειοθεραπείας, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011

Η χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ομιλία

Ασθενείς που έλαβαν μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύονται να εκφραστούν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Νέα θεραπευτική επιλογή για γυναίκες που πάσχουν από μεταστατικό καρκίνο μαστού στην Ευρώπη

Η ένδειξη παρέχει στους θεράποντες ιατρούς μια επιπλέον θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση ασθενών, στις οποίες η θεραπεία με άλλες επιλογές χημειοθεραπείας δε θεωρείται κατάλληλη.