Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010, 14:36

Βλαστοκύτταρα από τη μήτρα στη μάχη κατά του Πάρκινσον

Ερευνητές μετέτρεψαν σε νευρώνες βλαστοκύτταρα από τα τοιχώματα της μήτρας, μετά την έγχυσή τους σε ποντίκια με βλάβη στον εγκέφαλο, πανόμοια με τη νόσο Πάρκινσον.

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 15:07

Θεραπεία αυτισμού με βλαστοκύτταρα

Η δεύτερη φάση της θεραπείας ενός 9χρονου αυτιστικού Ελληνόπουλου με βλαστοκύτταρα, θα γίνει μέσα στο Μάιο.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 18:47

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά της λευχαιμίας

Μια τεχνική η οποία μπορεί τελικά να παρακάμψει την ανάγκη μεταμοσχεύσεων με συμβατό μόσχευμα μυελού των ιστών χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 15:44

Νέο δέρμα από βλαστοκύτταρα

Εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα που μπορούν να μετατραπούν σε ποικιλία κυττάρων στον οργανισμό μπορούν να παράσχουν προσωρινό δέρμα που θα βοηθούσε θύματα εγκαυμάτων.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008, 10:07

Κορυφώνεται η έρευνα για τη θεραπεία του διαβήτη

Τεχνητό πάγκρεας και μεταμόσχευση παγκρεατικών νησιδίων από εμβρυονικά βλαστοκύτταρα: αυτά είναι τα δύο νέα όπλα υπερυψηλής τεχνολογίας τα οποία αναμένεται σύντομα να ενισχύσουν την θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών στη μάχη κατά του νεανικού σακχαρώδη διαβήτη.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008, 17:51

Βλαστοκύτταρα και λέιζερ, αντί by – pass!

Οι καρδιοχειρουργοί μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και ασθενείς με πλήρως αθηρωμένα στεφανιαία αγγεία, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να υποβληθούν σε ‘μπάι πας’.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008, 18:21

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του διαβήτη

Αποτελέσματα πρόσφατων πειραμάτων οδηγούν σε καθοριστικές ενδείξεις ότι τα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη αντιδρώντας στη γλυκόζη, όπως τα βητα κύτταρα στο πάγκρεας.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007, 19:37

Έρευνα: Τα βλαστοκύτταρα ‘επιδιόρθωσαν’ πνεύμονες σε ποντίκια

Βρετανοί ερευνητές εμφύτευσαν με επιτυχία πνευμονικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν από εμβρυικά βλαστοκύτταρα σε πνεύμονες ποντικού, σε μια προσπάθεια που θεωρείται πως μελλοντικά θα οδηγήσει σε θεραπείες για ανθρώπους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007, 18:58

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του εμφράγματος και της καρδιακής ανεπάρκειας

Ένα κοκτέιλ με θρεπτικά συστατικά βοήθησε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα να ενισχυθούν και να διορθώσουν βλάβες της καρδιάς σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007, 12:59

Ιός συμβάλλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας

Νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις ότι η παχυσαρκία…είναι μεταδοτική σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένας κοινός ιός, ο οποίος σε προηγούμενες έρευνες είχε υποδειχτεί ως πιθανή αιτία παχυσαρκίας βρέθηκε σε πειράματα ότι μετατρέπει βλαστοκύτταρα από λιπώδη ιστό σε λιπώδη κύτταρα.