Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012, 14:48

Η μαστογραφία στα 35 προλαβαίνει τον καρκίνο

Την ανάγκη όλες οι γυναίκες μετά τα 35χρόνια τους να υποβάλλονται σε μαστογραφία, στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με αφορμή ότι ο Οκτώβριος είναι ο Ευρωπαϊκός μήνας για την καταπολέμησή του.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, 19:44

Έρευνα: Μεγάλα τα οφέλη της μαστογραφίας

Η τακτική εξέταση με μαστογραφία μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τους θανάτους μέχρι το ένα τρίτο, υποδεικνύει η πιο μακροχρόνια έρευνα για την εξέταση στον καρκίνο του μαστού.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011, 19:24

Λιγότερο ακριβής η μαστογραφία σε γυναίκες με ιστορικό καρκίνου στο μαστό

Η μαστογραφία είναι λιγότερο ακριβής στον εντοπισμό καρκίνου στο μαστό σε γυναίκες που ήδη είχαν τη νόσο προηγουμένως, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010, 19:10

Έρευνα: Αποτελεσματική η μαστογραφία από την ηλικία των 40

Ενώ υπάρχει διχογνωμία σχετικά με την ηλικία έναρξης της εξέτασης με μαστογραφία, νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων υποστηρίζει την έναρξη της εξέτασης για καρκίνο στο μαστό στην ηλικία των 40 ετών.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 14:11

Νέα έρευνα αμφισβητεί το όφελος της τακτικής εξέτασης με μαστογραφία

Η τακτική εξέταση μαστογραφίας είναι λιγότερο αποτελεσματική στην πρόληψη του καρκίνου από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με Νορβηγούς ερευνητές.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010, 16:23

Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας: Διευκρινίσεις σχετικά με τη μαστογραφία

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας υποστηρίζει, ότι η ετήσια μαστογραφία και η κλινική εξέταση από ιατρό Μαστολόγο, είναι εξετάσεις που εντάσσονται μέσα στο ιατρικό πλαίσιο που σκοπό έχει να προφυλάξει τη γυναίκα από τον καρκίνο του μαστού.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009, 15:35

Νέες οδηγίες για τη μαστογραφία προτείνει αμερικανική επιτροπή

Νέες οδηγίες για τις μαστογραφίες εξέδωσε αμερικανική επιτροπή, οι οποίες αντιτίθενται στη μαστογραφία ρουτίνας σε γυναίκες που βρίσκονται στη δεκαετία των 40 και συνιστούν την εξέταση κάθε δεύτερο χρόνο σε γυναίκες 50 έως 70 ετών.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009, 16:15

Πώς θα προετοιμαστείτε για τη μαστογραφία

Για καλύτερη προετοιμασία πριν από τη μαστογραφία, οι γυναίκες καλό θα είναι να ακολουθήσουν τις εξής συμβουλές.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008, 16:51

Έρευνα: Ορισμένοι όγκοι στο μαστό υποχωρούν μόνοι τους!

Ερευνητές που εξέτασαν περιστατικά καρκίνου στο μαστό σε Νορβηγίδες εξέφρασαν την αμφιλεγόμενη άποψη ότι ορισμένοι όγκοι που εντοπίζονται με μαστογραφία μπορούν ενδεχομένως να εξαφανιστούν φυσιολογικά από μόνοι τους.

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008, 18:30

Δεν κάνουν μαστογραφία οι μισές Ελληνίδες

Γνωρίζουν τον κίνδυνο, αλλά δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού οι Ελληνίδες. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από πανελλαδική έρευνα για τον καρκίνο, με τίτλο ‘Hellas Health II’.