Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008, 17:08

Ο ύπνος και η μαστογραφία μπορούν να προβλέψουν το εγκεφαλικό

Τι κοινό έχουν η μαστογραφία, οι εξετάσεις σακχάρου και ο σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια της μέρας; Όλα μπορεί να προσφέρουν ενδείξεις ότι κάποιος οδηγείται στο εγκεφαλικό, υποδεικνύουν νέες έρευνες.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007, 14:58

Συμβουλές για τον περιορισμό της ‘ενόχλησης’ στη μαστογραφία

Η μαστογραφία μπορεί να μην είναι άνετη κάποιες φορές, οδηγώντας ορισμένες γυναίκες στο να παραλείψουν την ετήσια εξέταση που σώζει ζωές. Ειδικοί συμβουλεύουν για το πώς να μεγιστοποιηθεί η άνεση κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007, 18:02

Ο Καρκίνος του Στήθους μας αφορά όλους

Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση του καρκίνου του στήθους έχει αναδειχτεί διεθνώς, χάρη σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Παρ’ αυτά, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι στην Ελλάδα, μόνο το 10% των γυναικών υποβάλλονται συστηματικά σε Μαστογραφία.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007, 16:19

Έρευνα αποκαλύπτει τα οφέλη της μαγνητικής τομογραφίας έναντι της μαστογραφίας

Η εξέταση της μαγνητικής τομογραφίας υπερτερεί κατά πολύ της μαστογραφίας στον εντοπισμό επιθετικής μορφής καρκίνου του μαστού σε αρχικό στάδιο, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007, 17:37

Αμελούν την εξέταση των μαστών τους οι Ελληνίδες

Έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας έδειξεότιτρεις στις δέκα Ελληνίδες απέχουν από τη μαστογραφία – που αποτελεί την νούμερο ένα εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού – και μάλιστα στις ηλικίες 40 ως 69 χρόνων, όταν δηλαδή όντως χρειάζονται την εξέταση.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007, 13:38

Διστάζουν…να εξεταστούν για καρκίνο οι παχύσαρκες γυναίκες

Οι πολύ παχύσαρκες γυναίκες αμελούν τις εξετάσεις για πιθανό καρκίνο, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα. Σε σχέση με τις πιο αδύνατες, δεν προσέρχονται τακτικά στους γιατρούς για εξέταση ΠΑΠ ή για μαστογραφία. Όπως φάνηκε στην έρευνα, οι γυναίκες αυτές είχαν τις μισές πιθανότητες να παρακολουθούνται σε σχέση με τις γυναίκες κανονικού βάρους.