Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 19:04

Άνδρες στα 50: Κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοπόρωση, παρά από προστάτη!

Ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή απειλή: να υποστεί κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008, 18:49

Φάρμακα για τον διαβήτη διπλασιάζουν τον κίνδυνο καταγμάτων

Η μακροχρόνια χρήση ομάδας φαρμάκων για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 διπλασιάζει τον κίνδυνο μιας γυναίκας να υποστεί κάταγμα, σύμφωνα με έρευνα.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008, 18:42

Οστεοπόρωση: Η πρόληψη ξεκινά από μικρή ηλικία

Κάθε χρόνο είναι περισσότερες οι γυναίκες που θα υποστούν οστεοπορωτικό κάταγμα, από αυτές που θα προσβληθούν από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή και καρκίνο του μαστού αθροιστικά.

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008, 15:07

Επούλωση των οστών...στο εργαστήριο

Χόνδρους και ουσίες που προάγουν την επούλωση των οστών κατασκευάζουν πλέον οι επιστήμονες στα εργαστήρια, χάρις στη μοριακή βιολογία, για την αντιμετώπιση των βλαβών του χόνδρου και των καταγμάτων.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008, 19:28

Αύξηση 50% των καταγμάτων λόγω παγετού

Κατά 50% αυξήθηκαν τα κατάγματα, λόγω του παγετού. Παγίδα για τους πεζούς αποτελούσε την Τρίτη ο πάγος, καθώς είδαν ήλιο και αποφάσισαν να βγούνε από το σπίτι.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008, 15:34

Τα βλαστικά κύτταρα στη μάχη κατά των καταγμάτων

Bρετανοί ερευνητές ελπίζουν να καταφέρουν να θεραπεύουν κατάγματα οστών και βλάβες σε χόνδρους χρησιμοποιώντας τα βλαστικά κύτταρα του ίδιου του ασθενούς.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007, 12:59

Έρευνα: Ο διαβήτης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα του ισχίου

Άντρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, είτε τύπου Ι είτε ΙI, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα στο ισχίο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Epidemiology’.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007, 17:53

Η άσκηση προστατεύει και τους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας από τα κατάγματα

Τα σοβαρά κατάγματα οστών συμβαίνουν συχνά σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ειδικοί συνιστούν ήδη στις γυναίκες να ασκούνται για να αποφεύγουν τα κατάγματα.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007

Η άσκηση προστατεύει τους ηλικιωμένους από τα κατάγματα

Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει τις συχνές πτώσεις των ηλικιωμένων και τα επακόλουθα τους, όπως το κάταγμα των οστών ή ακόμα και τον θάνατο. Η άσκηση είναι ευεργετική για την τρίτη ηλικία και την αποτροπή των πτώσεων, κάτι που δε γνωρίζει πολύς κόσμος.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007, 18:47

Οστεοπόρωση: ‘σωτήριο’ το ασβέστιο και οι βιταμίνες D και K

Η οστεοπόρωση προκαλεί ένα κάταγμα κάθε 30 λεπτά, στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο Αμερικανοί πάνω πενήντα ετών υποφέρουν από κατάγματα οστών που οφείλονται σε αυτήν.