Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012, 15:11

Γρήγορη βελτίωση στο αναπνευστικό νέων ενηλίκων μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Νέοι ενήλικες που διέκοψαν το κάπνισμα εμφάνισαν βελτίωση στο βήχα και σε άλλα αναπνευστικά συμπτώματα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, 13:34

Αναπνευστικά συμπτώματα παρουσιάζουν οι Ταχυδρόμοι

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αθήνας, είχε σκοπό να διερευνήσει τις επιπτώσεις της μακρόχρονης έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση στο αναπνευστικό σύστημα

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009, 17:48

Ερευνητές αναπτύσσουν φορητό πνεύμονα

Επιστήμονες αναπτύσσουν φορητό πνεύμονα που ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα να ζήσουν φυσιολογική ζωή.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, 10:19

Η επιλεκτική Καισαρική επηρεάζει αρνητικά το αναπνευστικό των νεογνών

Τα μωρά που γεννιούνται με επιλεκτική Καισαρική τομή έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα, σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, υποδεικνύει νέα έρευνα που εξέτασε στοιχεία 34.000 τοκετών.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007, 19:37

Έρευνα: Τα βλαστοκύτταρα ‘επιδιόρθωσαν’ πνεύμονες σε ποντίκια

Βρετανοί ερευνητές εμφύτευσαν με επιτυχία πνευμονικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν από εμβρυικά βλαστοκύτταρα σε πνεύμονες ποντικού, σε μια προσπάθεια που θεωρείται πως μελλοντικά θα οδηγήσει σε θεραπείες για ανθρώπους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007, 17:24

Η Μεσογειακή διατροφή απομακρύνει αλλεργίες και άσθμα

Η Mεσογειακή διατροφή ενδέχεται να απομακρύνει τις αλλεργίες, τα αναπνευστικά προβλήματα και το άσθμα από τα παιδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Έλληνες, Βρετανοί και Ισπανοί επιστήμονες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 700 παιδιών στις αγροτικές περιοχές της Κρήτης, όπου δεν παρατηρούνται σε μεγάλο ποσοστό αναπνευστικά προβλήματα.