Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016, 10:14

Τηλεδιάσκεψη ΠΟΑμΣΚΠ - EMSP

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), κ. Βάσω Μαράκα, και η Γεν. Γραμματέας κ. Μαρία Μαμαλάκη, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε στις 26.7.2016 από την EMSP (European Multiple Sclerosis Platform) με τα μέλη της.

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016, 17:24

Το πανεπιστήμιο του Cardiff θα διαλευκάνει τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου

Το Κέντρο στοχεύει στο να παρέχει άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες σχετικά με τα αίτια των νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων όπως η άνοια, η σχιζοφρένεια και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, 14:48

''Προορισμός: Μια καλύτερη Ζωή. Σκέψου θετικά!''

Εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για την πολλαπλή σκλήρυνση από τη Novartis Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015, 18:12

Συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να ωφελούν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D θα μπορούσε να είναι ασφαλής και οικονομική αγωγή για ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση, αναφέρει το περιοδικό Neurology.

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015, 17:57

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και παχυσαρκία στην εφηβεία μπορούν να επιταχύνουν τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας, η έναρξη της νόσου, αν περνούσαν χρόνο στον ήλιο καθημερινά, καθυστερούσε κατά 1,9 χρόνια σε σχέση με όσους δεν εκτίθεντο στον ήλιο, έδειξε νέα έρευνα.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015, 11:14

‘’Ταιριάζουμε στο Φάληρο’’: Εκδήλωση για την πολλαπλή σκλήρυνση

H εκδήλωση ''ΤαιριάΖουμε στο Φάληρο'' είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ''ΑΛΜΑ'' και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Kατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ).

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015, 19:17

Ο αποκλειστικός θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες υποτροπής της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Νέα έρευνα έδειξε ότι γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας που θήλασαν αποκλειστικά, για 2 μήνες, μείωσαν τον κίνδυνο υποτροπής για το πρώτο εξάμηνο μετά τον τοκετό.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015, 16:22

Γενετική προδιάθεση για χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D κίνδυνος για σκλήρυνση κατά πλάκας

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα άνθρωποι με γενετική προδιάθεση για χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015, 15:44

Ο φτωχός ύπνος συμβάλλει στην κόπωση που συνοδεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Οι διαταραχές ύπνου αποτελούν παράγοντα που συμβάλλει στη δευτερογενή κόπωση που εμφανίζουν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, 16:12

Νεότερα δεδομένα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, ο έλεγχος της νόσου έχει τώρα 4 στόχους οι οποίοι αναφέρονται πλέον ως NEDA 4.