Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015, 20:53

Κατάθλιψη, αρτηριακή πίεση και πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου

Έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς με συνδυασμό κατάθλιψης και υψηλής ή χαμηλής αρτηριακής πίεσης αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015, 20:41

Ο μεσημεριανός ύπνος μειώνει την αρτηριακή πίεση

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και συνταγογράφηση λιγότερων αντιυπερτασικών φαρμάκων.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015, 15:47

Η υψηλή αρτηριακή πίεση στην εγκυμοσύνη μπορεί να επανεμφανιστεί μελλοντικά

Γυναίκες οι οποίες εμφάνισαν κατά τη διάρκεια της κύησης αυξημένη αρτηριακή πίεση έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το πρόβλημα μελλοντικά.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, 16:45

Διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αμινοξέα μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο ωφέλιμη για την καρδιά με τη διακοπή του καπνίσματος ή την άσκηση, ανέφεραν ερευνητές από το University of East Anglia.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015, 16:55

Ο έντονος πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ο δυνατός πονοκέφαλος κατά την κύηση μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών σε γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015, 14:59

Τα ψάρια στα ενυδρεία μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Οι άνθρωποι που περνάνε αρκετή ώρα παρατηρώντας τα ψάρια που κολυμπούν στα ενυδρεία βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό παλμό τους δείχνει νέα έρευνα.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 17:28

Η υψηλή αρτηριακή πίεση στους νέους μπορεί να προκαλέσει καρδιακή βλάβη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υψηλή φυσιολογική πίεση αρχίζει να στρώνει το δρόμο στην καρδιακή βλάβη σε ανθρώπους ακόμα και 20 ετών και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη λειτουργία του καρδιακού μυός ακόμα και σε 25 χρόνια.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015, 16:01

Ένα φλιτζάνι βατόμουρα καθημερινά μειώνει την αρτηριακή πίεση

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική κατανάλωση βατόμουρων θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την εξέλιξη της προϋπέρτασης σε υπέρταση.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, 16:23

Τα λαχανικά καλύτερα έναντι των φαρμάκων στην αντιμετώπιση του διαβήτη 2

Νέα ευρήματα δείχνουν ότι η διατροφή με βάση τα λαχανικά βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο του διαβήτη, την αρτηριακή πίεση, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, 19:41

6 δευτερόλεπτα άσκησης μεταμορφώνουν την υγεία

Ηλικιωμένοι που ασκήθηκαν με υψηλής έντασης άσκηση για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση κατά 9%, αύξησαν την ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου στους μυς και θεώρησαν ευκολότερες καθημερινές δραστηριότητες.